Friday, January 22, 2016

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Νέες θλιβερές ειδήσεις μας έρχονται από το ιερό νησί της Πάτμου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες, που απηχούν την ορθόδοξη φωνή της Πάτμου, μας πληροφορούν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εμμένει ανυποχώρητα στη μετατροπή μιας ορθόδοξης εκκλησίας του νησιού σε παπική. Προς στιγμή φάνηκε να υποχωρεί από την αρχική του πρόθεση αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι μετήλθε τακτικό ελιγμό για να περάσει τα άνομα σχέδιά του την ώρα που οι Πάτμιοι δεν αγρυπνούσαν.

Αυτός είναι δυστυχώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Με εμμονή άτεγκτη επιβάλλει ετσιθελικά τα αντιευαγγελικά του σχέδια και αδιαφορεί για την Ιερά Παράδοση και τους νόμους της πίστης μας, όπως αδιαφορεί επίσης για τον αφόρητο σκανδαλισμό που προκαλεί στους πιστούς.

Αυτός ο Πατριάρχης προεδρεύει των εργασιών της Σύναξης των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας αποφασισμένος με την ίδια άτεγκτη τακτική να εκμαιεύσει από τους άλλους Προκαθημένους την αποδοχή ενός αντιευαγγελικού κειμένου για τον Οικουμενισμό. Το κείμενο αυτό -συνονθύλλευμα αιρέσεων- περιλαμβάνει την υιοθέτηση της βαπτισματικής θεολογίας και την επικύρωση της προδοτικής για την Ορθοδοξία Συμφωνίας του Μπαλαμάντ καθώς επίσης την αχρήστευση των Ιερών Κανόνων που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους.

Ο Θεός να φυλάει την Ορθοδοξία από τις δόλιες προθέσεις και μεθοδεύσεις και τους αντιευαγγελικούς στόχους του Παναγιότατου.

Διερωτώμαι. Βρίσκεται ήδη στο μέσον της όγδοης δεκαετίας της ζωής του και πάσχει από φοβερή ασθένεια. Δεν συνειδητοποιεί ότι ο Χριστός του δίνει παράταση ζωής για να μετανοήσει και όχι για να σκληρυνθεί η καρδία του όπως του Φαραώ πάνω στο βράχο της οικουμενιστικής ασέβειας;

1 comment:

  1. Ευχαριστούμε γι'άλλη μια φορά για τη συνεχή υποστήριξη. Δυστυχώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας σκανδαλίζει και στενοχωρεί εδώ και χρόνια αλλά τον τελευταίο καιρό το έχει παρακάνει! Τι θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Προσπαθούμε να είμαστε κόσμιοι και να διάγουμε με σεβασμό. Είναι όμως κοινή απόφαση των περισσοτέρων ημών να μην παρασυρθούμε στις ψυχικά επιζήμιες καταστάσεις που προσπαθούν να μας τραβήξουν! Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να αντιδράσουμε ακόμα πιο δυναμικά αν χρειαστεί με ό,τι νόμιμο τρόπο μπορούμε!

    Κων/νος Βουτζουλίδης
    Πάτμος

    ReplyDelete