Tuesday, May 15, 2018

ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ;


ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο κ. Νίκος Χειλαδάκης:

“Μεγάλη αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι ανταποκρίσεις των Τούρκων δημοσιογράφων από την Κύπρο που μεταδίδουν με χαρακτηριστικές φωτογραφίες πως στον ελληνικό τομέα οι κάτοικοι έχουν αρχίσει και εξοπλίζονται μαζικά καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι σύντομα θα γίνει εμπόλεμη κατάσταση με τους Τούρκους και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι.

Όπως αναφέρεται, για πρώτη φορά μετά το 1974, πνέει τόσο έντονα πολεμικός άνεμος στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου και οι κάτοικοι εξοπλίζονται και εξασκούνται με καραμπίνες G-3, ενώ ρεκόρ υπάρχει στις πώλησης σφαιρών, φυσιγγίων και κάθε είδους οπλισμού. Μέχρι και μικρά παιδιά, όπως τονίζουν οι Τούρκοι, εξασκούνται στην χρήση όπλων.

Η κατάσταση αυτή έχει θορυβήσει τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σχολιάζει την είδηση το ιστολόγιο “Τρελογιάννης”:

“ΜΠΡΑΒΟ στους αδερφούς Κύπριους που εκπαιδεύονται! Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε οι Ελλαδίτες. Μόνον, όταν ισχυροποιείσαι μπορεί και να πολεμήσεις, αλλά και να διαπραγματευτείς. Εδώ βέβαια φτάνουμε να έχουμε ορισμένους βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ, που ενοχλούνται από την εθνοφυλακή. Η απάντησή μας σε αυτούς, είναι γνωστή και είναι (ομολογούμε) τουρκικής προελεύσεως: Άθεα σκυλιά τι μπορεί να περιμένει η πατρίδα από εσάς;”

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:

Δεν είμαι σε θέση να εξακριβώσω την ακρίβεια της πληροφορίας.

Αν είναι, όμως, ακριβής είναι μια από τις πιο ενθαρρυντικές ειδήσεις που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό.

Η Τουρκική αδιαλλαξία εκδηλώθηκε με όλες ανεξαίρετα τις Ελληνικές κυβερνήσεις και με τους 7 Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο διάλογος με τους Τούρκους έχει αποδειχθεί ατελέσφορος, επειδή οι Τούρκοι παίρνουν και ζητούν συνεχώς περισσότερα, χωρίς να δίνουν τίποτα. Έτσι είναι αδύνατο να συγκροτηθεί λειτουργικό κράτος που θα μπορέσει να ευημερήσει.

Φτάσαμε, μάλιστα, στο σημείο, αφού οι Τούρκοι πήραν τα πάντα στη διακυβέρνηση και στους οικονομικούς πόρους, να ζητούν και την παραμονή των εποίκων και Τουρκικού στρατού κατοχής.!!!
Η Τουρκία έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι άρπαγας και αδίστακτη χώρα, που δεν ολιγωρεί ούτε να πλήξει αεροπλάνο της Ρωσσίας ή να καταλάβει εδάφη της Συρίας ή του Κουρδιστάν και να κατακρεουργήσει Σύρους ή Κούρδους, παρόλον ότι είναι μουσουλμάνοι.

Αν, λοιπόν, αληθεύει, ότι η Κύπρος εξοπλίζει όλο τον πληθυσμό της για να είναι έτοιμος για κάθε εχθρική πολεμική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος μας, κάνει ότι είναι πιο σωστό και μακάρι αυτή η πρακτική να επεκταθεί και στην Ελλάδα.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Λοιπόν! Τι έγινε η αντίσταση της Κύπρου στον Τούρκο κατακτητή;

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα είναι Τουρκική προπαγάνδα. Είδαν οι Τούρκοι φωτογραφίες από ένα παιγνίδι και το εξέλαβαν ή εσκεμμένα το παρουσίασαν σαν παλλαικό εξοπλισμό της Κύπρου, για να αντισταθεί στην επιβουλή της Τουρκίας.!!!

"Και η ζωγραφιά"; ρωτά ο ποιητής. "Την έσβησε, το κύμα και το αγέρι".

Ονειρεύομαι αντίσταση ενός υπόδουλου λαού, που αποδέχτηκε τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής και συνεχίζει να αναζητεί λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που αν γίνει αποδεκτή θα αποδειχτεί η οριστική ταφόπετρα του Ελληνισμού της Κύπρου.

No comments:

Post a Comment