Sunday, May 13, 2018

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΣΕΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΡΑΣΤΙΣΛΑΒ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΣΕΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΡΑΣΤΙΣΛΑΒ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβ μετέβη στο Βατικανό και συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Εκ πρώτης όψεως η συνάντηση δεν φαίνεται επιλήψιμη.

Δεν υπάρχει μαρτυρία ότι έγινε συμπροσευχή, ούτε ότι ο Αρχιεπίσκοπος φίλησε το χέρι του Πάπα για να δηλώσει υποταγή.

Στην πραγματικότητα, όμως, η επίσκεψη επιβεβαιώνει την κακοδοξία της Συνόδου της Κρήτης ότι οι αιρετικές Ομολογίες είναι αδελφές ετερόδοξες “Εκκλησίες”.

Δεν φτάσαμε, ακόμη, "στο κοινό ποτήριο", είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον Πάπα, "αλλά είμαστε συνοδοιπόροι". Αυτό σημαίνει ότι υιοθετεί την κακοδοξία των “αδελφών Εκκλησιών” και ενστερνίζεται την πρακτική του “λαικού Οικουμενισμού”.

Η συνάντηση Ορθόδοξου Πρωθιεράρχη με τον Πάπα εις ένα και ΜΟΝΟΝ επιτρέπεται να αποσκοπεί: Να τον κατηχήσει στην Ορθοδοξία.

Γι’ αυτό πήγε ο Αρχιεπίσκοπος Ραστισλάβ στην Ρώμη;

Πολλού γε και δη!

Πήγε για να συνεργαστεί με τον Πάπα ως συγκληρονόμο της παρακαταθήκης του Κύριλλου και του Μεθόδιου.!!! Έτσι εμπεδώνει τον “λαικό Οικουμενισμό”, αλλά και την κακοδοξία ότι ο Παπισμός είναι “αδελφή Εκκλησία”.

Οι Οικουμενιστές δεν ορρωδούν να συκοφαντούν συστηματικά τους παραδοσιακούς πιστούς ότι είναι δήθεν εχθροί του διαλόγου.

Ουδέν τούτου αναληθέστερον.

Οι παραδοσιακοί πιστοί γνωρίζουν την εντολή του Κυρίου ότι πρέπει να πορευθούν εις πάντα τα έθνη, για να κατηχήσουν όλους τους λαούς και να τους εντάξουν στην Εκκλησία με το Άγιο Βάπτισμα.

Γι’ αυτό είναι πάντοτε πρόθυμοι για διάλογο με τους αιρετικούς, τους σχισματικούς, τους αλλόθρησκους και τους άθεους με ΜΟΝΑΔΙΚΟ πάντοτε στόχο να τους οδηγήσουν στην Ορθοδοξία.

Αυτοί, που, στην πραγματικότητα, είναι εναντίον των διαλόγων, είναι οι Οικουμενιστές, οι οποίοι περιφρονούν τον Κύριο, που μας έδωσε σαφή εντολή ότι πρέπει να κατηχηθούν και να βαφτιστούν όλοι οι εκτός Εκκλησίας στην Ορθοδοξία. 

Αντί της υπακοής στην εντολή του Κυρίου, οι Οικουμενιστές μετέτρεψαν το διάλογο σε δημόσιες σχέσεις, που οδηγούν σε δογματικό συγκρητισμό, για την επιδίωξη εγκόσμιων στόχων.

Είναι πραγματικά λυπηρό διότι ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Τσεχίας και της Σλοβακίας, που υπέστη -πάλαι τε και επ' εσχάτων- τα πάνδεινα από τους Ουνίτες, να συνεργεί στην ουνιτοποίηση της Ορθοδοξίας.

No comments:

Post a Comment