Wednesday, May 9, 2018

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΚΙ ΟΙ ΑΓΑΠΩΝΤΕΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΩΝ


Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΚΙ ΟΙ ΑΓΑΠΩΝΤΕΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο Ουνίτης «Aρχιεπίσκοπος» Ουκρανίας Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, σε πρόσφατη ομιλία του, αναφέρθηκε και στα περί Αυτοκεφαλίας και ενότητος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας του, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα: «Από πού θα προέλθει αυτή η ενότητα; Ποιός αποτελεί το θεμέλιό της;" Και απαντά ο ίδιος: «Θεμέλιο και σημαία για τους υπηρέτες της Εκκλησίας του Χριστού δεν είναι ο Πρόεδρος, ούτε ο Πατριάρχης, αλλά ο διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου, ο Πάπας Ρώμης». 

Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά οι εχθροί της Πίστεως διότι βρήκαν ανέλπιστη ευκαιρία να επέμβουν εις τα της Εκκλησίας και να προωθήσουν τα άνομα σχέδιά τους. Με απλά λόγια ο Ουνίτης Πριμάτος μας λέγει: "επειδή είσθε Ορθόδοξοι και δεν προσκυνείτε τον Ανώτατο Ποντίφηκα να τα χάλια σας. Σπεύσατε, τοίνυν, εισέλθετε το ταχύτερον εις την μάνδραν του Αγίου Πέτρου, ήγουν προδώσατε την πίστιν την αμώμητον (όπως κάναμε και εμείς) και δεχθείτε τις παπικές αιρέσεις με αντίτιμον την περιπόθητη ενότητα. Ιδού η ευκαιρία σας. Παραδοθείτε τώρα!" 

Στον αλλοτριεπίσκοπο κ. Σβιατοσλάβ και τους ομόφρονές του δηλώνουμε: Τα ξυλοκέρατα του Παπισμού χαλάλι σας, φάτε τα μόνοι σας. Δεν θα πουλήσουμε τα πρωτοτόκια αντί πινακίου φακής, όπως κάνατε εσείς. Όσο για τον «αγιώτατο πάπα» σας πολύ θα θέλατε να τον κάνουμε «θεμέλιο και σημαία». 

Ασφαλώς θεμέλιο της πίστεως δεν είναι ούτε ο σχισματικός Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ούτε κανείς Πατριάρχης. 

Ανοίξτε,επιτέλους  το Ευαγγέλιο και θα δείτε ότι θεμέλιο της πίστεως είναι ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και όχι άνθρωπος. «Η δε πέτρα ην ο Χριστός», κράζει και βοά ο Απόστολος Παυλος. Και ο Ιγνάτιος ο Θεοφόρος σημειώνει: «Όπου αν ην Χριστός, εκεί και η καθολική Εκκλησία». 

Ας αφήσει στην άκρη την φτηνή και ανούσια προπαγάνδα ο μεταμφιεσμένος Παπικός κ. Σέβτσουκ και ας βγάλει αμελλητί τα άμφια των Ορθόδοξων που φορά παραπλανητικά, διότι απλώς θυμίζει τον γνωστό μύθο του Αισώπου για τον όνο και τη λεοντή. 

Ας τον καμαρώσουν οι Οικουμενιστές που βιάστηκαν στο Κολυμβάριο να μεταμορφώσουν (με το αλήστου μνήμης άρθρο 6) τον εχθρό της αληθείας σε «ετερόδοξη Εκκλησία». «Πρίν αλέκτωρ φωνήσαι» μας έδειξε πόσο μας αγαπά!!!

No comments:

Post a Comment