Friday, May 18, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης αναγόρευσε Επίτιμο Διδάκτορα τον Μακαριώτατο "Πάπα και Πατριάρχη της Μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, Πατέρα Πατέρων, Ποιμένα Ποιμένων, Αρχιερέαν Αρχιερέων, Τρίτον και δέκατον των Αποστόλων και Κριτήν της Οικουμένης" κ. Θεόδωρο Β΄.

Θερμά συγχαίρουμε την περίπυστη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης για την άξια βράβευση του Μακαριώτατου Αλεξανδρείας, την Θεολογική εμβρίθεια του οποίου ουδείς -φυσικά- διαμφισβητεί! 

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε;!!!

Ταπεινά υποβάλλουμε στην σφηκοφωλιά του Οικουμενισμού της Θεσσαλονίκης, ότι δεν πρέπει να περιοριστεί μόνον στην βράβευση του Μακαριώτατου Αλεξανδρείας, αλλά να συνεχίσει -με αμείωτο ρυθμό- την Θεοφιλή και ψυχωφελή βιομηχανία παραγωγής Επίτιμων Διδακτόρων.

Στην αφρικανική ήπειρο λ.χ. ένας λαμπρός ιεράρχης αδαμαντίνου ήθους και εξαίρετος παραδοσιακός θεολόγος, ο Σεβασμιώτατος Μπραζαβίλ Παντελεήμων (Αράθυμος), ποιμαίνει Θεοφιλώς -ποιος αμφιβάλλει;- την ιεραποστολική αυτή Μητρόπολη και κομίζει δάφνες δόξας στον χώρο της ιεραποστολής.

Δεν είναι απρέπεια να μη δοθεί και στον κ. Αράθυμο Επίτιμος Διδακτορικός τίτλος;

Αλλά, πέραν των ορίων της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας, διαπρέπουν τόσα μυρίπνοα άνθη του παραδείσου και της Θεολογίας, όπως, επί παραδείγματι, εδώ στην Αμερική, ο Σεβασμιώτατος Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Το ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα αισθανθεί ιδιαίτερη περηφάνεια, αν η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης απονείμει στον Σεβασμιώτατο Σικάγου Επίτιμο Διδακτορικό τίτλο.

Ειρήσθω, εν παρόδω, ότι ο Σεβασμιώτατος Σικάγου έλκει την καταγωγή του από την Θεσσαλονίκη και έτσι υφίσταται ένας ακόμη σοβαρός λόγος για να του δοθεί τιμητικός τίτλος από την Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Προπαντός ο Σεβ. Σικάγου έχει τα ουσιαστικά προσόντα που τον καθιστούν άξιον απονομής του Επίτιμου τιμητικού τίτλου, αφού είναι Οικουμενιστής, Νεωτεριστής, Νεορθόδοξος, Νεονικολαίτης, Κολυμπαρίτης και ορισμένα άλλα. Άρα πρόκειται για αστέρα πρώτου μεγέθους του πάνθεου του Οικουμενισμού.

Ας μην ολιγωρήσει, λοιπόν, η Θεολογική Σχολή να του απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορος.

No comments:

Post a Comment