Thursday, May 10, 2018

ΘΕΛΕΙ Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;


ΘΕΛΕΙ Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αναφερθήκαμε, με πρόσφατα άρθρα μας, στην πιθανότητα εκλογής του Σεβ. Μεσσηνίας ως Αρχιεπισκόπου Αμερικής, μετά την επικείμενη αντικανονική εκπαραθύρωση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Είπαμε το αυτονόητο ότι ο Πατριάρχης δεν είναι δυνατόν να επιδιώκει αυτή την εκλογή, η οποία θα βάλει σε θανάσιμο κίνδυνο τα συμφέροντα του Πατριαρχείου και ίσως και την δικαιοδοσία του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. 

Η ιδιοσυγκρασία του Σεβ. Μεσσηνίας, η αδυναμία του να συνεργαστεί αρμονικά με τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο και τους πλούσιους ομογενείς που στηρίζουν οικονομικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Πατριαρχείο, αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης, που τρέφει ο Παναγιώτατος προς το αφερέγγυο πρόσωπο του κ. Σαββάτου, δεν αφήνουν περιθώρια να πιστέψουμε ότι ο Παναγιώτατος θα κάνει μια τόσο απερίσκεπτη εκλογή.

Αυτό, όμως, που, επίσης, πρέπει να μας απασχολήσει είναι αν ο ίδιος ο Μεσσηνίας ενδιαφέρεται να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

1.) Υπενθυμίζουμε ότι ο Σεβ. Μεσσηνίας Χρυσόστομος είναι Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

2.) Ο Θρόνος της Αμερικής είναι πολύ κατώτερος των προσδοκιών του, αφού, στην παρούσα φάση, είναι ένας από τους επικρατέστερους δελφίνους του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Αθηνών.

Γιατί, λοιπόν, ο Σεβ. Μεσσηνίας να επιθυμεί να εκλεγεί Αμερικής; Για να καταστεί έρμαιο των πλούσιων ομογενών που στηρίζουν οικονομικά την Εκκλησία, του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου, αλλά και της αυθαιρεσίας του σημερινού ή του αυριανού Πατριάρχη;

Είναι φανερόν ότι η είδηση ότι ο Μεσσηνίας προαλείφεται για Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι υποβολιμιαία, από τους Οικουμενιστές. 

Σε τι αποσκοπεί; Να προκαλέσει τον πανικό των παραδοσιακών πιστών και δη των Ιερών Μονών του Γέροντα Εφραίμ. 

Με ποιο στόχο; Να τους οδηγήσει να αποδεχτούν, χωρίς αντιδράσεις, ή ίσως και με ανακούφιση, την εκλογή του Γαλλίας Εμμανουήλ ή του Προύσσης Ελπιδοφόρου ή κάποιου άλλου του ιδίου οικουμενιστικού φυράματος ιεράρχη.

Δύο ερωτήματα, ίσως, αιωρούνται στο μυαλό των αναγνωστών: 

1.) Αποκλείω εντελώς ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να εκλέξει τον Σεβ. Μεσσηνίας ως Αμερικής;

Απαντώ ευθέως και χωρίς περιστροφές:

Αν ο Πατριάρχης εκλέξει τον Σεβ. Μεσσηνίας Αρχιεπίσκοπο Αμερικής υπάρχει μόνο μία λογική εξήγηση! Λόγω ηλικίας ή βεβαρυμένης υγείας έχει χάσει την διανοητική του διαύγεια.

2.) Απαντώ και σε ένα δεύτερο υποθετικό ερώτημα:

Μήπως, φοβούμαι την εκλογή του Σεβ. Μεσσηνίας και προσπαθώ να την εξορκίσω;

Και γιατί να την φοβηθώ;

Μήπως ο Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρος που μπαίνει σε ναούς Ουνιτών, που φιλά το χέρι του Πάπα και που ανακάλυψε το πρωτείο του Κωνσταντινουπόλεως στο δόγμα της Αγίας Τριάδας, είναι λιγότερο Οικουμενιστής από τον Σεβασμιώτατο κ. Σαββάτο;

Αν πάλιν μιλάμε για τον Σεβ. Γαλλίας κ. Εμμανουήλ είναι ο αριστερός οικουμενιστικός βραχίονας του Φαναρίου, που, επίσης, τρέχει στο Βατικανό και φιλά το χέρι του Πάπα και ένας από τους πρωτεργάτες της Συνόδου της Κρήτης.

Αν, λοιπόν, τελικά εκλεγεί ο Μεσσηνίας, αντί του Προύσσης ή του Γαλλίας, ισχύει απόλυτα η παροιμία “από το τηγάνι στη φωτιά”.

No comments:

Post a Comment