Wednesday, May 2, 2018

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ


ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Καταπληκτικό το σχόλιο του ιστολογίου “Κατάνυξις”, που παραθέτουμε στη συνέχεια. Κρίμα που δεν το υπογράφει ο συντάκτης του, για να μας δώσει τη δυνατότητα να τον επαινέσουμε δημόσια. Σε λίγες αράδες λέγει πράγματα που οι πολλοί θα χρειάζονταν πολλές χιλιάδες λέξεις για να εκφράσουν.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον σχολιογράφο ότι υπάρχει τεράστιο κύμα διακοπής μνημοσύνου αιρετιζόντων επισκόπων, διότι -τουλάχιστον εξ όσων ξέρω-, η διακοπή μνημοσύνου έγινε -μέχρι στιγμής- από ελάχιστους συγκριτικά κληρικούς, μοναχούς και λαικούς.

Δεν μπορώ, επίσης, να συμφωνήσω ότι ο μόνος τρόπος αντίστασης στο ρεύμα του Οικουμενισμού είναι η διακοπή του μνημοσύνου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης, όπως μαρτυρεί η σπουδαία Ορθόδοξη αντιρρητική Γραμματεία των ημερών μας, αλλά και οι συνοδικές αποφάσεις ορισμένων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Αυτά, όμως, που λέγει το σχόλιο για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο είναι 100% αληθή.

Έτσι ήταν πάντα ο Μακαριώτατος Αλβανίας. Όταν πριν σαράντα και βάλε χρόνια μας δίδασκε θρησκειολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τα ίδια ακριβώς έλεγε.

Έλεγε συγκεκριμένα: "Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς κτλ. μιλούσαν για το Ισλάμ με ένα πολεμικό τρόπο που δεν πρέπει να μας καθοδηγεί σήμερα.

Τώρα χρειαζόμαστε μια άλλη προσέγγιση, που θα αναδείξει τα κοινά στοιχεία με τις άλλες θρησκείες, για να οδηγήσει στην αλληλοκατανόηση, τη συνεργασία και την ανοχή".

Σε απλά Ελληνικά: Ξεχάστε τα δόγματα για να πετύχουμε εγκόσμιους σκοπούς.!!!

Ε όχι Μακαριώτατε! Αυτό είναι η χειρότερη αντιστροφή του Ευαγγελίου. Ένας φρικτός συγκρητισμός και τίποτε άλλο.

Ιδού το σχόλιο του ιστολογίου “Κατάνυξις”, που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


Ο ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Του ιστολογίου katanixis.gr
=====

Δεν πέσαμε δα και από τα σύννεφα! Ο Αλβανίας Αναστάσιος θυμήθηκε τα νιάτα του: "Αναφέρθηκε στη μεταπολεμική περίοδο, όταν άρχιζε η Οικουμενική Κίνηση και «οι Ορθόδοξοι νέοι, θεολόγοι λαϊκοί και κληρικοί ενέτειναν τη φωνή τους για περισσότερη ενότητα κυρίως μέσα στην Ορθοδοξία».." και τώρα στα γεράματα το όνειρό τους έγινε εφιάλτης.

Η ψευδοσύνοδική επιχειρούμενη νομιμοποίηση της παναιρέσεως του Οικουμενισμού συγκλονίζει την Ορθοδοξία με ένα τεράστιο κύμα από διακοπές μνημοσύνων αιρετιζόντων Πατριαρχών και Επισκόπων, με τις γνωστές πλέον σε όλους παράνομες, άδικες και κατασκευασμένες διώξεις ομολογητών κληρικών και μοναχών!

Και όλα αυτά γιατί; Το ομολογεί ο ίδιος όταν λέει πως: «το αντίθετο της ειρήνης δεν είναι ο πόλεμος, αλλά (μεταξύ άλλων και) ο θρησκευτικός εγωκεντρισμός.."
και πως "..Το αντίδοτο στον εγωκεντρισμό είναι(..) η ενδυνάμωση μιας αγάπης, (..) η οποία δεν περιορίζεται από προκαταλήψεις και διακρίσεις».."  

Να σας το παραφράσουμε για να καταλάβετε; Το να πιστεύει κάποιος ή κάποια Ορθοδόξως θεωρείται θρησκευτικός εγωκεντρισμός, τα δόγματα προκαταλήψεις και ο αντιαιρετικός αγώνας θεωρούνται διακρίσεις!!!

Αυτά εκφέρονται δημοσίως από Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο! Η ευθεία προσβολή των Αγίων πατέρων της Εκκλησίας μας, για τις πωρωμένες συνειδήσεις των Οικουμενιστών, παραμένει ατιμώρητη. Το χαρακτηριστικό αυτό γνώρισμα της Νέας Εποχής αποτελεί σημείο των καιρών και ο μόνος δρόμος είναι η Ορθόδοξη Αντίσταση: η διακοπή μνημοσύνου.     

1 comment:

  1. Η σιγανοπαπαδιά του οικουμενισμού !

    ReplyDelete