Wednesday, April 4, 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

Είναι βαρύ το τίμημα της ελευθεριότητος, την οποία θεσπίσαμε με γραπτούς και άγραφους νόμους πριν την θέσπιση των εκτρώσεων. Χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται. Ο άνθρωπος σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορα υπηρετεί την εγωκεντρικότητά του. Μόνος του συνθέτει τον ηθικό του κώδικα με επίκεντρο τον ατομισμό του χωρίς τον Θεό. 

Σαν να μην έφταναν οι εκτρώσεις ως συνέπεια της ελεύθερης συμβίωσης και του οικογενειακού προγραμματισμού έρχονται να προστεθούν οι εκτρώσεις από τον προγενετικό έλεγχο, κάτι σαν ευγονική, οι οποίες ενίοτε στηρίζονται απλά σε ενδείξεις. Εάν είχαμε τον Θεό στην ζωή μας, ούτε θα βλέπαμε την ελευθερία ως ελευθεριότητα, αλλά ως ελευθερία από τα πάθη, ούτε θα κάναμε εμείς τον οικογενειακό προγραμματισμό, αλλά θα τον αναθέταμε στον Θεό, ούτε καν θα κάναμε προγενετικούς ελέγχους. Γιατί να τους κάνουμε; Ως προς τι είναι ικανός ο άνθρωπος να προσδιορίσει το μέλλον του, ειδικά σε θέματα υγείας! 

Θυμόμαστε τα λόγια του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου: Εάν ο Θεός θέλει να δώσει σε μία οικογένεια ένα άρρωστο παιδί, γιατί ο άνθρωπος να αρνείται να σηκώσει τον Σταυρό του; Μήπως ο Θεός δεν μπορεί να του πάρει ένα από τα ήδη υπάρχοντα παιδιά του; Μήπως, άραγε, είναι αυτός ο λόγος που έχουμε αύξηση των παιδικών ασθενειών; 

Αυτή η οπτική, όμως, χρειάζεται πνευματικές προυποθέσεις. Χάσαμε το πνευματικό μας υπόβαθρο είτε ως προσωπικό βίωμα, είτε ως αποκρυσταλλωμένο κοινωνικό ήθος ενταγμένο στην κοινή αξιακή κλίμακα, με αποτέλεσμα ως κοινωνία και πολιτεία να θεσπίζουμε τον θάνατο των ανυπεράσπιστων εμβρύων εφ' όσον αυτό εξυπηρετεί την εγωκεντρικότητά μας, την ψευτιά μας, την επιπολαιότητά μας, τον ευδαιμονισμό μας. Σίγουρα η συλλογική μας ασέβεια δεν θα μας βγεί σε καλό. Προοιωνίζεται εθνικές συμφορές. 

No comments:

Post a Comment