Friday, February 23, 2018

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ



ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

=====

Λωρίτου Ελένη
Δέν υπάρχουν λόγια για να εκφράσει κανείς το ζοφερό εκκλησιαστικό τοπίο με τις διώξεις των δικαίων. Δεν είναι καιρός γιά λόγια, αλλά για θερμή προσευχή. Ο Αφέντης τι λέει από πάνω; Δεν φοβάστε άγιοι αρχιερείς την οργή του Θεού; Δεν φτάνει που προδίδετε την πίστη καθώς και την πατρίδα, σας πταίουν ο π. Θεόδωρος Ζήσης και ο παπα-Νικόλας Μανώλης; Ολες οι αδικίες και προδοσίες που διαπράττετε μας ενισχύουν τα θλιβερά προαισθήματα για εθνικές τραγωδίες, που είναι αναπόφευκτες όσο κλήρος και λαός είναι αμετανόητοι. Καλά θά κάνετε, λοιπόν, να τους καθαιρέσετε για να μην είναι συνένοχοι στα κρίματά σας.

Παναγιώτης Τελεβάντος
Με συγχωρείτε κυρία Λωρίτου αλλά καθόλου σύμφωνο δεν με βρίσκει η θέση σας ότι είναι καλύτερα να καθαιρεθούν οι αποτειχισθέντες πατέρες.

Οι Μητροπολίτες ας καθαιρέσουν τους Οικουμενιστές, μεταπατερικούς, Νεονικολαίτες, Νεορθόδοξους, σκανδαλοποιούς και νεωτεριστές επισκόπους και πρεσβυτέρους που λυμαίνονται την ορθόδοξη ευσέβεια.

Όχι να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα δύο αδιάβλητων και ορθόδοξων κληρικών απλά και μόνον επειδή εφάρμοσαν ένα κανόνα της Εκκλησίας.


Λωρίτου Ελένη
Μά τι λέτε τώρα κ. Τελεβάντο! Έχουν αναλάβει εργολαβία να καθαρίσουν την Εκκλησία από τους δικαίους, τους αγίους, τους αξίους, τους ποιμένες. Αυτοί πεταλώνουν τον ακατονόμαστο!

Λωρίτου Ελένη
Σας ευχαριστούμε κ. Τελεβάντο που μιλάτε με την γλώσσα της αλήθειας και όχι της διπλωματίας, των ισορροπιών, των μισόλογων. Είναι ακριβώς αυτή η τέμνουσα και ανομολόγητη αλήθεια από τα στόματα πολλών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το timing. Οι καλοί αντιοικουμενιστές Πατέρες ή τους ζητήθηκε ή οι ίδιοι έσπευσαν νά διαφοροποιηθούν από τους αποτειχισμένους πατέρες. Είναι σαφές το ερώτημα: Απετάξω τώ π. Θεοδώρω και τοις έργοις αυτού; Απεταξάμην! Εμείς όμως δεν τους αποτασσόμεθα, έχουν την αμέριστη αγάπη μας και υποστήριξη στην γενναία ομολογία τους. Θα έχει και η εποχή μας κάτι να δείξει ότι η πίστη δεν παραδόθηκε αμαχητί. Τους συντροφεύουν οι προσευχές μας και η ευλογία του Θεού που ευαρεστείται στην Ομολογία όσο σε τίποτα άλλο! 

No comments:

Post a Comment