Sunday, January 7, 2018

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ - ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΠΑΤΜΙΟΣ”, ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ



ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ - ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΠΑΤΜΙΟΣ”, ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ξαναμιλήσαμε για το αντιοικουμενιστικό ιστολόγιο “Σύναξη Ορθοδόξων - Μακάριος ο Πάτμιος” και του απονείμαμε τον δίκαιο έπαινο, επειδή πρόκειται για παραδοσιακό αγωνιστικό ιστολόγιο, που μιλά πάντοτε με φόβο Θεού, με ευγένεια και εκκλησιαστικό ήθος και γι’ αυτό οικοδομεί.

Παρακαλέσαμε τον διαχειριστή του, κ. Κώστα Βούντζου, να μας στέλλει καθημερινά αποσπάσματα από τις δύο αναρτήσεις του ιστολογίου του, οι οποίες αφορούν τη διδασκαλία των Αγίων της Εκκλησίας και των συγχρόνων Αγίων μορφών, που ομόφωνα καταδικάζουν την παναίρεση του Οικουμενισμού και παροτρύνουν τους πιστούς να παραμείνουν εδραίοι και αμετακίνητοι στην πίστη των πατέρων μας.

Το ιστολόγιο εργάστηκε φιλότιμα και συγκέντρωσε πολλά αποσπάσματα από δεκάδες αναφορές συγχρόνων Αγίων της Εκκλησίας και Αγίων Γερόντων που δείχνουν την ανησυχία τους για την διάβρωση που επιφέρει ο Οικουμενισμός.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουμε συγκεντρωμένα τα αποσπάσματα από ομιλίες και άρθρα των Αγίων της Εκκλησίας για τον Οικουμενισμό! 

Είναι πολύ χρήσιμο και παραγωγικό να μελετάς τις εμβριθείς αναλύσεις παραδοσιακών θεολόγων για τον Οικουμενισμό, αλλά είναι πολύ πιο σημαντικό να συνειδητοποιείς ότι όλοι ανεξαίρετα οι Άγιοι και οι Άγιοι Γέροντες των τελευταίων εκατό χρόνων πολέμησαν την φοβερή αυτή αίρεση που ταλανίζει την Εκκλησία μας. 

Η μαρτυρία τους είναι όσο ποτέ άλλοτε πολύτιμη τώρα που οι πρωταγωνιστές του Οικουμενισμού κατόρθωσαν -δυστυχώς- να θεσμοθετήσουν, με τη Σύνοδο της Κρήτης, κακοδοξίες που προσβάλλουν βάναυσα το δόγμα της μοναδικότητας και ενότητας της Εκκλησίας, όπως το ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως.

Οι θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Κ. Βούντζου και στους συνεργάτες τους για την αξιόλογη παρουσία τους στον ιστοχώρο. 

Θερμά τους ευχαριστούμε προπαντός, επειδή προθυμοποιήθηκαν να μας αποστέλλουν αποσπάσματα από τις αναρτήσεις τους.

Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν και στο μέλλον να ανθολογούν την αντιοικουμενιστική φιλολογία που αφορά τους Αγίους και τους Αγίους Γέροντες της ορθοδοξίας.

Αρχίζουμε, λοιπόν, από σήμερα την αναδημοσίευση των αποσπασμάτων, κάνοντας αρχή από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

No comments:

Post a Comment