Sunday, January 14, 2018

ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;



ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η Ιερά Σύνοδος, οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Καβάλλας Στέφανος, Λαρίσσης Ιγνάτιος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Πειραιώς Σεραφείμ, Καλαμαριάς Ιουστίνος, Φλωρίνης Θεόκλητος, Κίτρους Γεώργιος, Σιατίστης Παύλος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ξάνθης Παντελεήμων, Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Πατρών Χρυσόστομος, Χίου Μάρκος, Σύρου Δωρόθεος, Βερροίας Παντελεήμων, Καστορίας Σεραφείμ, Εδέσσης Ιωήλ, Δράμας Παύλος κτλ., με δηλώσεις τους, αναφέρθηκαν στο όνομα με το οποίο θα αναγνωριστούν τα Σκόπια και φαινομενικά είπαν τα ίδια πράγματα: Ότι δεν δέχονται τη χρήση του όρου Μακεδονία ή κάποιου παράγωγού της.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ;
_______

1.) Ορισμένοι ιεράρχες, εν οις ο Σεβ. Νέας Σμύρνης Συμεών, ανησυχούν ιδιαίτερα επειδή η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων θα εκμεταλλευτεί την περίσταση και θα καταστεί η εστία και το κέντρο του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών, αλλά και θα δημιουργήσει τετελεσμένα σε εκκλησιαστικά θέματα που θα επηρεάσουν δυσμενώς τις Διορθόδοξες σχέσεις.

2.) Ορισμένοι άλλοι ιεράρχες, εν οις ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, λένε μεν ότι είναι εναντίον της αποδοχής του όρου Μακεδονία, πλήν, όμως, διευκρινίζουν -με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο- ότι δεν θα παραστούν σε συλλαλητήρια. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους -με Ανακοινώσεις, δηλώσεις και επιστολές-, για να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς, αλλά κατέστησαν εξίσου σαφές ότι δεν πρόκειται να αντιδράσουν αν γίνει αποδεκτό όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.

3.) Μια τρίτη ομάδα ιεραρχών, εν οις ο Μητροπολίτης Φλωρίνης και ο Μητροπολίτης Πειραιώς, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ουδέποτε θα αποδεχτούν τη χρήση του όρου Μακεδονία ασχέτως των υποχωρήσεων που θα κάνει η κυβέρνηση.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ;
________

Αυτό που μετρά, όμως, δεν είναι τι πραγματικά πρεσβεύουν οι ιεράρχες για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά πώς θα συμπεριφερτούν πρίν γίνει οριστικά δεκτό ένα όνομα που υποσκάπτει τον Ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας μας. 

Εξίσου σημαντικό είναι το εξής ερώτημα: Πώς θα αντιδράσουν οι ιεράρχες μας μετά την συνομολόγηση της οποιασδήποτε προδοτικής συμφωνίας από τους ανάξιους εθνομηδενιστές κρατούντες;

Είναι αδιανόητο η Ιεραρχία να εστερνιστεί την θεωρία των διακριτών ρόλων, όπως την αντιλαμβάνονται οι άθεοι κρατούντες, οι οποίοι επιθυμούν να φιμώσουν την Εκκλησία. Όταν μιλούν για διακριτούς ρόλους οι άθεοι εννοούν: Η Εκκλησία δεν έχει σχέση με το έθνος. Επομένως; Αυτό δα έλειπε! Να δεχτούμε τις θεωρίες των Εκκλησιομάχων.

Θα είναι, επίσης, τραγικό, αν οι Ιεράρχες ακολουθήσουν τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που κάνει πλάτες στους άθεους εθνομηδενιστές για να προωθήσουν μια προδοτική λύση που εξυφαίνεται στα παρασκήνια.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
________

Η Εκκλησία, επιβάλλεται, όχι μόνον να παραστεί στα συλλαλητήρια, αλλά και να αναλάβει την διοργάνωσή τους, να φροντίσει να μαζέψει εκατοντάδες χιλιάδες -και γιατί όχι εκατομμύρια- πατριώτες, οι οποίοι να διατρανώσουν την αμετάκλητη απόφασή τους να αντισταθούν στα τεκταινόμενα. 

Τα συλλαλητήρια αυτά πρέπει να έχουν έντονα αντικυβερνητικό στίγμα, αλλιώς οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν δεν θα τα λάβουν υπόψη.

ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
__________

Από ποιο αγώνα του έθνους δήλωσαν απόντες οι ορθόδοξοι ιεράρχες; 

Εμπρός, λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν οι Μακεδονομάχοι Καστορίας Γερμανός Καραβαγγέλης, ο εθνοιερομάρτυρας Χρυσόστομος Σμύρνης, ο Πελαγονίας Ιωακείμ, ο Κορυτσάς Φώτιος, ο Νευροκοπίου Θεοδώρητος, ο εθνομάρτυρας Γρεβενών Αιμιλιανός, ο Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος, ο Σερρών Γρηγόριος, ο Μελενίκου Ειρηναίος, ο Βοδενών Στέφανος και οι άλλοι Μακεδονομάχοι ιεράρχες.

Τιμή και δόξα στους ήρωες Μακεδονομάχους ιεράρχες μας! Τιμή και δόξα σε όσους ιεράρχες βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη Μακεδονία μας.

Θα ενοχλήσουν -φυσικά- οι αγώνες τους τον Τσίπρα, τον Κοτζιά, τον Θεοδωράκη, τον Μπουτάρη, τον Γαβρόγλου και το υπόλοιπο σκυλολόι των εθνομηδενιστών, αλλά αυτή η αντίδραση των εθνομειοδοτών δεν είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι Ιεράρχες μας βρίσκονται στη ορθή πορεία πλεύσης;

7 comments:

  1. Replies
    1. Εθνομάρτυρας ο Γρεβενών Αιμιλιανός και εθνοιερομάρτυρας ο από Δράμας Χρυσόστομος Σμύρνης και ήρωες, με όλη τη σημασία του όρου, οι άλλοι ιεράρχες της Μακεδονίας μας.

      Στους αγώνες τους οφείλεται η σωτηρία της Μακεδονίας μας και στη θυσία του μεγάλου ήρωα Παύλου Μελά.

      Delete
  2. Και νά θέλει κανείς ν'αγιάσει δεν τον αφήνουν οι διαόλοι ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αλίμονον, κυρία Λωρίτου, αν ο αγιασμός μας κινδύνευε από τους κάθε λογής Μπουτάρηδες, Τσίπρες, Κοτζιάδες, Γαβρόγλου, Ιερώνυμους Λιάπηδες και το υπόλοιπο συνάφι της εθνομειοδοσίας. Άτιμοι στη συνείδηση του έθνους όσοι δηλώσουν απόντες από τον αγώνα για τη σωτηρία της Μακεδονίας μας.

      Delete
  3. Καλά κ.Τελεβάντο ! Ειναι ένα θέμα πρός συζήτησιν , όχι απλώς για νά συζητάμε , αλλά για να δούμε γιατί προωθήθηκε η "αγιοποίηση " του Χρυσοστόμου Σμύρνης , ενώ κανείς δεν τον λάτρευε ως άγιο μέχρι εκείνη την ώρα Ποιός εκόπτετο για την "αγιοποίησή " του και γιατί Υπάρχει περί αυτού μία εργασία του π.Ευθυμίου Τρικαμηνά , ελπίζω νά βγούν στο φώς και άλλες Περί του μαρτυρίου του Χρυσοστόμου Σμύρνης και των υπολοίπων ιεραρχών και ηρώων ουδείς λόγος Δεν είμαι εγώ αυτή που θα λοιδορήσω επ'ουδενί όχι μόνο το αίμα και το μαρτθριο , αλλά έτι και τον μικρό αγώνα του κάθε αγωνιστού και πατριώτη Αλλοίμονο ! Βαθέως μέ συγκινούν τα παραδείγματα θυσίας υπέρ πίστεως και παυρίδος , απο τα οποία βρίθει η εθνική και εκκλησιαστική μας ιστορία Τα πράγματα όμως χρειάζονται μια πιό προσεκτική ματιά , μάλλον όχι επί του παρόντος , αλλά εν ευθέτω χρόνω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όπως πολύ ορθά λέτε, κυρία Λωρίτου, το θέμα δεν είναι για συζήτηση τουλάχιστον αυτή τη στιγμή που ο Ιερώνυμος προπασθεί να κατασιγάσει τις φωνές της Ιεραρχίας και του λαού και συνταυτίζεται με τους εθνομηδενιτες για να βάλουν σε έσχατο κίνδυνο τη Μακεδονία μας.

      Το παράδειγμα του από Δράμας εθνοιερομάρτυρος Χρυσόστομου Σμύρνης, του εθνομάρτυρος Γρεβενών Αιμιλιανού και των άλλων ένδοξων Μακεδονομάχων ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρέπει να προβάλλεται έντονα για να δείχνει στον Αρχιεπίσκοπο το δρόμο του χρέους και όχι της εθνικής ατίμωσης.

      Delete
    2. Ας συρρεύσουμε όλοι στην βυζαντινοπρεπή και αγιονοροΐσκιωτη πόλη της Θεσσαλονίκης για να δώσουμε στο συλλαλητήριο ένα χαρακτήρα διαμαρτυρίας για την προδοσία της εκκλησιαστικής και πολιτικής εξουσίας εις βάρος της πίστεως και των εθνικών θεμάτων Η εκκλησία δια των επισήμων της εκπροσώπων θα είναι απούσα διότι ΄΄πορεύεται εν αγάπη ΄΄ Τι είναι άραγε αυτό που μία ανέραστη καρδιά αγαπά περισσότερο από Χριστό και Ελλάδα ; Θά περιμέναμε ο αρχιεπίσκοπος να επαναλάβει το ΄΄ είθισται παρ'ημίν ο αρχιεπίσκοπος να αποκεφαλίζεται ΄΄ ενός προκατόχου του Ο φαιδρός αρχιεπίσκοπος θά αφήσει και ένα λεκτικό τεκμήριο της μειοδοτικής του πολιτικής Τοση προδοσία μέσα σέ δύο λέξεις δέν χωράνε ΄΄πορευόμαστε εν αγάπη ΄΄ !Φοβάμαι οτι θά γίνει αντικείμενο χλεύης Μπροστά στον Λευκό Πύργο θα κάψουν εναν δεσπότη- μαριονέτα για να ξορκίσουν το κακό μιάς φάρας δειλών ανθρώπων Είναι αλήθεια οτι θα μαζευτούν πολλοί δεσποτάδες στην Θεσσαλονίκη για να εξοργίσουν τον άγιο Θεό μέ ένα ακόμα συλλείτουργο ; Τί θα γιορτάσουν άραγε ; την προδοσία ; Ας σημάνει στην Θεσσαλονίκη η ώρα μηδέν μιάς αντίστροφης μέτρησης στην κατρακύλα της ντροπής Βρισκόμαστε κάτω από τον νοητό ήλιο της Θείας Δικαιοσύνης και κάτω από τον ήλιο της Βεργίνας της οικουμενικής Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Η οικουμενική Μακεδονία ανήκει στην οικουμενική και εδαφική Ελλάδα Το επιτυχημένο σλόγκαν monkey-donia άς περπατήσει όπου γής φιλλέλην για να ενημερώσει για την παραχάραξη της ιστορίας ενός πανανθρώπινου συμβόλου Alexander the Great , της παγκοσμίου λογοτεχνίας και του πρωταγωνιστού της ιστορίας

      Delete