Tuesday, January 2, 2018

ΝΕΕΣ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ



ΝΕΕΣ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαθρησκειακός και διαπολιτιστικός διάλογος πραγματοποιήθηκε, στις 21 Δεκεμβρίου 2017, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν με οργανωτή την Πνευματική Διεύθυνση των Μουσουλμάνων Καυκάσου και την υποστήριξη των αρχών της χώρας.

Σ' αυτόν συμμετείχαν αλλόθρησκοι (Μωαμεθανοί, Βουδδιστές και Ιουδαίοι) και εκπρόσωποι από πολλές αιρετικές Ομολογίες (Βατικανό, Ουνίτες, Μονοφυσίτες και Μαρωνίτες).

Ατυχώς παρέστησαν, επίσης, ορθόδοξοι ιεράρχες και άλλοι κληρικοί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ρωσσίας, το Πατριαρχείο Γεωργίας και την Εκκλησία της Ουκρανίας.

Το συνέδριο έληξε με την υπογραφή Διακηρύξεως, όπου οι μετασχόντες επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στο ειρηνευτικό διάλογο μεταξύ των θρησκειών και των λαών, καταδίκασαν τον εξτρεμισμό και κάλεσαν σε δίκαιη διευθέτηση των συγκρούσεων.

Δηλαδή, εξ απόψεως ουσίας, το Συνέδριο “ώδινεν όρος και έτεκεν μυν”. Μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί εκπρόσωποι τόσων θρησκευτικών ομάδων για να μας κάνουν κατηχητικό και να μας πουν τα αυτονόητα εν γνώσει τους ότι δεν πρόκειται να έχει καμία απολύτως πρακτική ευεργετική συνέπεια υπέρ των διωκόμενων χριστιανών από τους Μουσουλμάνους σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της υφηλίου.

Βεβαίως με ενέργειες σαν και αυτές εμπεδώνεται ο λεγομενος “λαικός διαθρησκειακός Οικουμενισμός”, αμβλύνεται η ορθόδοξη αντίσταση στη συνείδηση των πιστών και αθωώνεται το Ισλάμ σαν δήθεν μια φιλειρηνική θρησκεία το μήνυμα της οποίας διαστρεβλώνουν οι εξτρεμιστές οι οποίοι δήθεν δεν εκφράζουν το πραγματικό μήνυμα του Κορανίου.

No comments:

Post a Comment