Monday, January 1, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε το ακόλουθο απόσπασμα, από την εγκύκλιο για το νέο έτος, του Σεβ. Μητροπολίτη Ακαρνανίας Κοσμά:

“Αὐτό τό ἔτος ὁφείλουμε νά ἀφυπνισθοῦμε. Ἔχουμε πόλεμο κατά τῆς ὀρθοδόξου ἀληθείας, τῆς Θεότητος τοῦ Χριστοῦ, ἀλλά καί τῆς μαρτυρικῆς πατρίδος μας, τῆς Ἑλλάδος. Ἀν δέν ἀναγεννηθοῦμε, ἀν δεν γίνουμε καινούργιοι ἄνθρωποι, ἄνθρωποι ἀρετῶν, πιστοί Χριστιανοί τοῦ Χριστοῦ, δέν μποροῦμε νά ἀντισταθοῦμε στήν ἀντιπνευματική λαίλαπα πού θέλει τούς ὀρθοδόξους Χριστιανούς καί γνησίους Ἕλληνας ὑποδούλους στίς σκοτεινές δυνάμεις τῆς Νέας Ἐποχῆς καί τῆς Παγκοσμιοποιήσεως.

Αὐτά πού θέλουν νά κάνουν οἱ σύγχρονοι ἐχθροί τῆς ἀληθείας, τῆς πίστεως, τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ καί τά ὁποῖα παρουσιάζουν σάν «σύγχρονα καί νέα» εἶναι πολύ παλαιά. Τά ἴδια, γιά παράδειγμα, ἔκαναν καί ὁ Κάιν καί οἱ οἰκοδόμοι τοῦ Πύργου τῆς Βαβέλ. Τά ἴδια ἔκαναν τά Σόδομα, τά Γόμορα καί οἱ Βαβυλώνιοι. Τά ἴδια ἔκαναν καί οἱ αὐτοθεοποιούμενοι αἱμοσταγεῖς καί σαρκολάτρες αὐτοκράτορες τῆς Ρώμης καί τόσοι ἄλλοι. Πού εἶναι σήμερα ὅλοι αὐτοί; Ποιός τούς θυμᾶται καί τούς τιμάει; Αὐτά μιμοῦνται καί θέλουν νά μᾶς παρουσιάσουν ὡς νέα οἱ σημερινοί νάνοι, πολεμώντας τήν ἀλήθεια τοῦ Κυρίου καί Θεοῦ μας Ἰησοῦ Χριστοῦ.”

Λέξη προς λέξη είναι ορθές οι επισημάνσεις του αντιοικουμενιστή Μητροπολίτη Ακαρνανίας Κοσμά.

Βρίσκεται, σε πλήρη εξέλιξη, σε όλα τα μέτωπα, ανοιχτός πόλεμος κατά της Εκκλησίας και της πατρίδας μας. Ο διάβολος έχει λυσσάξει κυριολεκτικά και θέλει να αφανίσει την Ορθοδοξία και το ευλογημένο μας Γένος.

Σεβασμιώτατε! Ανήκετε στην μικρή ευλογημένη ομάδα των ιεραρχών, οι οποίοι, όχι μόνον είναι αντιοικουμενιστές, αλλά και είχαν την παρρησία να υπογράψουν και την Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό και την Ομολογία για την κακόδοξη εκκλησιολογία του Παναγιώτατου κ. Βαρθολαμαίου.

Με όλο το σεβασμό, Σεβασμιώτατε, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η εγκύκλιός σας -αν και σαφώς αντιοικουμενιστική- δεν κάνει αναφορά στο γεγονός ότι -δυστυχώς- ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την πίστη μας δεν προέρχεται από τους άθεους, αλλά από τους Οικουμενιστές και νεωτεριστές, που θέλουν να καθαιρέσουν τα οχυρώματα της πίστης μας.

Είναι τεράστιο, λάθος, Σεβασμιώτατε, να πιστεύουμε ότι με το άσχετο με τις κακόδοξες αποφάσεις του Κολυμπαρίου κείμενο της Ιεράς Συνόδου “Προς τον λαό”, ή με εγκυκλίους, οι οποίες δεν καταδικάζουν απερίφραστα τον Οικουμενισμό, επιτυγχάνεται η κατασίγαση των αντιδράσεων εναντίον του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης.

Σας παρακαλούμε θερμά και υικά, Σεβασμιώτατε, σε μελλοντικές εγκυκλίους σας να είστε πολύ πιο συγκεκριμένος για την ευθύνη των Οικουμενιστών για τα δεινά της Εκκλησίας.

4 comments:

  1. Εγώ πάντως δηλώνω υπερηφάνος που μητροπολίτης μου είναι ο κ. Κοσμας. Μια αγαθη, άσκητικη και ορθοδοξη ψυχή. Μικρός το δέμας αλλά με πυρωμενη ψυχή γεμάτη Ελλάδα και Ορθοδοξια. Μακάρι να γίνει ωστόσο πιο δυναμικός!

    ReplyDelete
  2. Όντως! Πρόκειται για λαμπρό και αντιοικουμενιστή ιεράρχη.

    ReplyDelete
  3. Πώς είναι βρέ παιδιά νά είναι ο επίσκοπος ποιμένας ; Υπάρχει αυτό το είδος ; Εκπλήσσομαι ! Υπάρχει ή ειναι κάτι σαν δεινόσαυρος ; Κάτι σάν απολίθωμα ; Θα μπορούσε κανείς νά απαριθμήσει πολλές ιδιότητες του επισκόπου , ο εκκλησιαστικός ομότιμος του επιχώριου χωροφύλαξ ! Ένας μικρός Μήτσιος καί αυτός που δυστυχώς δέν βρήκε τον Λαζόπουλό του Φαίνεται ο Λαζόπουλος δέν διείσδυσε στο ιερό νά ξεσηκώσει τον ανθρωπότυπό του ! Μία γραφική φιγούρα στην θεία κωμωδία των εκκλησιαστικών και εθνικών πραγμάτων πάντα "εν Αγίω Πνεύματι" βεβαίως βεβαίως ! Πού παέν'σ ρέ Καραμήτρο !

    Άν υπάρχουν 3-5 που ενσαρκώνουν τον ποιμένα είναι μόνο και μόνο για ζημιά , για νά χαλάνε την πιάτσα στους υπολοίπους ....

    ReplyDelete
  4. Μήπως πρέπει όλες οι θεούσες μέ αρχηγό την κυρία Λουκά και τον π.Κλεομένη νά αφήνουμε τους καλλιτέχνες νά κάνουν την δουλειά τους και νά μήν πηγαίνουμε έξω από τα θέατρα και τσιρίζουμε ; Οι ίδιοι οι επίσκοποι προσπαθούν νά μας πείσουν για την ελευθερία του λόγου , την ελευθερία της τέχνης , την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ....!

    ReplyDelete