Wednesday, January 10, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΝΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΝΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο ευσεβής ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης, με άρθρο του που δημοσιεύσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, κάνει ορισμένες καίριες παρατηρήσεις για την απροθυμία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να γίνει μπροστάρης στους αγώνες του έθνους.

Ο κ. Νάνης αναφέρει πολλά πραδείγματα ιεραρχών, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση του ευλογημένου μας Γένους.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΛΟΓΕΡΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ
________

Δεν κάνει, όμως, αναφορά (σίγουρα για να μην επιμηκύνει υπερβαλλόντως το άρθρο του) στον Κονίτσης Σεβαστιανό και τους άοκνους ασυμβίβαστους αγώνες του υπέρ των σκλάβων Βορειοηπειρωτών αδελφών μας.

Δεν αναφέρεται προπαντός στους αγώνες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διάσωση της Μακεδονίας μας από τον πανσλαβισμό.

Η αδιάψευστη ιστορική αλήθεια μαρτυρεί ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας διασώθηκε κυρίως λόγω του μεγάλου ήρωα Παύλου Μελά, αλλά και της στάσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου που έστελλε στις Μητροπόλεις της Μακεδονίας φλογερούς ιεράρχες, που αγωνίστηκαν, με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους, να κρατήσουν την Μακεδονία μας Ελληνική. 

Ποιος ξεχνά την προσφορά του Γερμανού Καραβαγγέλη και του μετέπειτα Χρυσοστόμου Σμύρνης του εθνοιερομάρτυρος για τη σωτηρία της Μακεδονίας μας;

Μόνον αγνώμονες και επιλήσμονες της Ιστορίας θα μπορούσαν ποτέ να αρνηθούν την κομβική αξία των αγώνων των τιμίων ιεραρχών που στήριξαν τους Μακεδόνες αδελφούς μας την ώρα του έσχατου κινδύνου.

Ακουέτωσαν ταύτα οι διάφοροι Βολουδάκηδες, οι οποίοι υποσκάπτουν τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αντί να πολεμούν τον Οικουμενισμό και τη Σύνοδο της Κρήτης.

Αυτά για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα της προσφοράς της Εκκλησίας στους αγώνες του έθνους.

ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
_______

Ας έρθουμε τώρα σε ένα άλλο σημείο του άρθρου του κ. Νάνη. Την αναφορά του στη διοργάνωση συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οπωσδήποτε πρέπει να διοργανωθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη όσον γίνεται πιο δυναμικό και παλλαικό, αλλά πρέπει να προσεχθούν τα συνθήματα που θα ακουστούν. Αν τα συνθήματα του συλλαλητηρίου περιοριστούν να διατρανώσουν μόνον την αντίθεσή μας προς τις ιταμές αξιώσεις των Σκοπιανών “εποιήσαμεν ουδέν”. 

Θέλουμε, αγαπητέ κύριε Νάνη, το συλλαλητήριο να απλά και μόνον να δώσει διέξοδο στην οργή μας για τις ιταμές αξιώσεις των Σκοπιανών ή επιδιώκουμε να καθορίσει τις εξελίξεις;

Προφανώς το δεύτερο.

Τότε πρέπει να διοργανωθεί συλλαλητήριο παράλληλα και στην Αθήνα, στο χώρο μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου, που να έχει σαφώς αντικυβερνητικό στίγμα και που να απαιτεί δυναμικά την αποπομπή του κ. Κοτζιά και την παραίτηση των εθνομειοδοτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το αντικυβερνητικό αυτό συλλαλητήριο δεν θα συγκλονίσει ΜΟΝΟΝ τους εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους δίγλωσσους που κάνουν πλάτες στους ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ, για να μπορέσουν ανενόχλητοι να παραδώσουν την Μακεδονία μας στον εχθρό.

No comments:

Post a Comment