Wednesday, January 3, 2018

ΑΝΤΙΡΡΗΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ κ. Μ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΑΝΗΘΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



ΑΝΤΙΡΡΗΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ κ. Μ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΑΝΗΘΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Του κ. Παναγιώτη Π. Νούνη, Θεολόγου
=====
  • Δείτε το παρακαλώ ολόκληρο από εδώεδώ και εδώ σε μορφή PDF/DOCS.
Έχουμε μελετήσει την δηµόσια τοποθέτηση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων κ. Μαρίας Στυλιανού-Λοττίδη σχετικά µε την εύλογη και επαινετή απόφαση του Δηµοτικού Συµβουλίου Σωτήρας για την ακύρωση της ανήθικης ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας της θεατρικής παράστασης “Cock” (;!) του Θεατρικού Οργανισµού Κύπρου.

Το κείμενο της κυρίας Μ. Στυλιανού μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ και εδώ

Η κ. Επίτροπος Διοικήσεως οχυρώνεται πίσω από μία νομική και θεωρητική «αοριστολογία» για να μεμθεί προκλητικά την επαινετή ενέργεια  του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας, επειδή απαγόρευσε ηρωϊκά, ευλόγως και δικαίως, την προβολή της σοδομιστικής θεατρικής παράστασης στο δημοτικό θέατρο της κοινότητάς τους.  

Η κυρία Επίτροπος Διοικήσεως έσπευσε βάσει των δικών της υποκειμενικών προσλαμβάνουσων νομικών παραστάσεων να προστατεύσει τα δικαιώματα των θιγόμενων θεατρίνων και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ, εις βάρος ολόκληρης τοπικής Κοινότητος. 

Οι εν λόγω οργανωμένες αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ή μήπως διαψεύδουν μάλλον την τραγελαφική και υποκειμενική άποψη της ΕτΔ ότι δήθεν η «Κοινωνική Ηθική της Κυπριακής Κοινωνίας» αποδέχθηκε την νομοθετική θεσμοθέτηση της συμβίωσης των ομοφυλοφίλων; Πού ακριβώς, στηρίζει, την εν λόγω προσωπική γνώμη-πεποίθηση της η κ. ΕτΔ; Σε ηθικο-κοινωνικές και κοινωνιολογικές δημοσκοπήσεις; Σε παγκύπριο δημοψήφισμα; Σε τηλεφωνικές έρευνες ή μήπως στην φαντασία της;

Η θεσμική νομοθέτηση νόμου που αντιβαίνει στην φυσιολογική οντολογία του ανθρώπου, σηματοδοτεί παράλληλα, ότι έγινε και η «ντέ φάκτο» αποδοχή του από την Κοινωνία και την Ηθική των Κυπρίων;

Γιατί δεν ετέθη τότε, σε δημοψήφισμα η ανήθικη νομοθέτηση υπέρ της συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων; Προφανώς, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κύπρου, η Κοινωνική ηθική των Κυπρίων, θα το απέρριπτε ομοθυμαδόν ηχηρά και κραυγαλέα. 

Συγχαρητήρια στην Κοινότητα Σωτήρα για τη δυναμική  αντίδραση-απόφαση υπέρ των χρηστών ηθών της Κυπριακής Κοινωνίας, και κατά της συντονισμένης προπαγάνδας της ομοφυλοφιλίας. Είθε να υπάρξουν αντάξιοι μιμητές της. 

2 comments:

  1. Συγχαρητήρια σίγουρα σε όλους όσους συνέβαλαν στη ματαιωση της παράστασης. Λύπη για όσα είπε η επιτροπος. Χαρά για όσα ορθα σχολιαζεις αγαπητέ Παναγιώτη.

    ReplyDelete
  2. Σᾶς εὐχαριστοῦμε γιὰ τὴν παρέμβαση κ. Γεώργιε Παντελῆ. Χρόνια πολλὰ καὶ καλὸ Νέο ἕτος.

    ReplyDelete