Monday, December 4, 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ο Παιδαγωγός”:

“Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας με θέμα: Τα νέα «Βιβλία-Φάκελοι» των Θρησκευτικών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.. Σχόλιο,
Ο Δήμος Σκύδρας και η Ένωση Γονέων Δήμου Σκύδρας σας προσκαλούν, το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 6:00μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, στην ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: Τα νέα «Βιβλία-Φάκελοι» των Θρησκευτικών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Ομιλητές: 
π. Σάββας Αγιορείτης, Ιερομόναχος
Νατσιός Δημήτριος, Δάσκαλος-Θεολόγος 
Σπαλιώρας Κωσταντίνος, Διδάκτωρ Θεολογίας, Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.).


Σχόλιο του ιστολογίου “Ο Παιδαγωγός”:
Πράγματι πολύ καλό να αντιδράει ο κόσμος -και μάλιστα ΧΩΡΙΣ προηγούμενη προτροπή ή καθοδήγηση από τους λυκοποιμένες μας. Μην ξεχνάμε ότι οι αντιδράσεις για τους φακέλους των Θρησκευτικών ξεκίνησαν από απλούς γονείς. Οι δεσποτάδες "σύρθηκαν". Με το φόβο μην τους ξεφύγει η κατάσταση, προτίμησαν να κάνουν ότι αγωνίζονται, για να "κρατάνε αυτοί τα χαλινάρια". 

Είδαμε χιλιάδες πιστούς να βγαίνουν "στο δρόμο" στην Αθήνα, ενάντια στα νέα Θρησκευτικά (τα οποία φανερά υιοθετούν τον οικουμενισμό). 

Δεν είδαμε, όμως, αντίστοιχες αντιδράσεις από τους διοργανωτές π.χ. για την (ψευδο)Σύνοδο της Κρήτης. Ο πιστός λαός δεν είναι ο θεματοφύλακας της πίστης; Αν οι πιο ευλαβείς ιερωμένοι και πιστοί ΣΙΩΠΟΥΝ εν γνώσει της προδοσίας που έχει τελεστεί, ποιος περιμένουμε να αντιδράσει; Οι άγγελοι;

Τι είναι πιο σημαντικό ως γεγονός; Το μάθημα των θρησκευτικών στα δημόσια σχολεία ή η προδοσία της πίστεως;

Αντιλαμβανόμαστε όλοι την σκοπιμότητα.
"Κλαίμε για μια μικρή αμαρτία, για να μην κλάψουμε για μια μεγάλη".

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός."



ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
_______

Το ιστολόγιο “Ο Παιδαγωγός” έχει απόλυτα δίκαιο όταν λέγει ότι οι αντιδράσεις του λαού του Θεού έπρεπε να εκδηλώνονται για τη Σύνοδο της Κρήτης.

Αλλά ας μην υποτιμούμε τις αντιδράσεις των πιστών για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Οι περισσότεροι είναι εντελώς απληροφόρητοι για τη Σύνοδο της Κρήτης. Τα επίμαχα σημεία της Συνόδου προυοποθέτουν κάποια θεολογική παιδεία, που οι πολλοί δεν έχουν και κανένας δεν τους επεσήμανε για να αντιληφθούν τη σοβαρότητα τους.

Για το θέμα των βιβλίων των Θρησκευτικών, όμως, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι σόι πράγμα αυτό που γίνεται με τα Θρησκευτικά. Το θέμα τους αγγίζει άμεσα επειδή αφορά τα παιδιά τους. Γι’ αυτό και αντιδρούν -όπως πολύ ορθά σημειώνει το ιστολόγιο “Ο Παιδαγωγός” χωρίς την καθοδήγηση των επισκόπων, οι οποίοι στις πλείστες περιπτώσεις ακολούθησαν το ρεύμα του πιστού λαού του Θεού.

Χαιρετίζουμε, λοιπόν, ολόθερμα τις αντιδράσεις εναντίον των αντίχριστων που θέλουν να διδάσκουν τα παιδιά μας τον Βούδα και το Κοράνι και τον “θεό” ελέφαντα Γκανέσα, αντί τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους και ελπίζουμε και προσευχόμαστε και εργαζόμαστε για να υπάρξει καθολικότερη αντίδραση εναντίον της Συνόδου της Κρήτης.

Ας μη μας διαφεύγει προπαντός ότι τα νέα Θρησκευτικά είναι στην πραγματικότητα διδαχή του Οικουμενισμού στην πράξη. Άρα, ως παραδοσιακοί πιστοί, έχουμε κάθε λόγο να αντιτιθέμεθα στη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε μάθημα Οικουμενισμού, συγκρητισμού και θρησκειολογίας.

Γι’ αυτό χαιρετίζουμε ένθερμα τη Σύναξη στη Σκύδρα εναντίον των νέων βιβλίων των Θρησκευτικών. Ευελπιστούμε -μάλιστα- ότι το κύμα της επιστροφής των βιβλίων θα γενικευθεί κάτι που θα εξαναγκάσει τους ιθύνοντες να αλλάξουν ρότα.

Ας μη ξεχνούμε ότι ο ιθύνων νους πίσω από τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών είναι αυτός ούτος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Άρα ο αγώνας που διεξάγουμε είναι εξαιρετικά δυσχερής.

1 comment:

  1. Σας αποστέλλω κ. Παναγιώτη τον σύνδεσμο να άκούσετε τι είπε στην ως άνω εκδήλωση ο π. Σάββας Αγιορείτης. Μία από τις ελάχιστες φωνές ιερωμένων πού ομιλούν με παρρησία και χωρίς να μασάει τα λόγια του. Ο Χριστός να σε ευλογεί. https://m.youtube.com/watch?v=BKfU8e4DvK4

    ReplyDelete