Friday, December 22, 2017

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ


Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Της κυρίας Ελένης Λωρίτου
=====

Σας ευχαριστούμε, κ. Τελεβάντο, για την συνοπτική παρουσίαση των θεμάτων στην ιστορική τους διάσταση, τον εμπλουτισμό τους με πληροφορίες για πρόσωπα και γεγονότα που δεν γνωρίζαμε. 

Δεν θα ήθελα να διακόψω τον ειρμό σας. Όμως η ένστασή μου για την ακαδημία του Δημητριάδος εξακολουθεί νά υφίσταται. Ποιός ευθύνεται για την λειτουργία της άν όχι η Ιερά Σύνοδος των επισκόπων της Ελλάδος; Θα μου πείτε η ακαδημία του Δημητριάδος έχει γερές πλάτες, δημοσιεύτηκε ότι είναι όργανο του Π.Σ.Ε.. Ποιός μπορεί να τα βάλει με θεούς και δαίμονες;! Τότε αυτό σημαίνει ότι ο εχθρός έχει καταφέρει καίριο πλήγμα, έχει καταφέρει να σπάσει την φάλαγγα και είναι θέμα χρόνου η πλήρης κατίσχυσή του. Τότε αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρραγές μέτωπο. Χάθηκε η ομοψυχία καί ομοβροντία των επισκόπων και οι 3-5 που υπάρχουν δεν έχουν κανένα έρεισμα και απλώς είναι κάποια θλιβερά απομεινάρια της έννοιας του επισκόπου που επισκοπεί την Εκκλησία καθολικά. 

Σας απαντώ ευθέως ότι ναι! Ο Σπάρτης ευθύνεται για την ακαδημία του Βόλου. Από την αρχή της λειτουργίας της άμα τη αφίξει του Ιγνατίου -λες και ότι όλα ήταν έτοιμα και συμφωνημένα, μάλιστα όταν διαμαρτυρηθήκαμε στον Δημητριάδος μας απαντούσε με απορία "ποιός εγώ;", μάθαμε ότι σε κάποιο μοναστήρι πήγαινε και έκλαιγε, δηλαδή ούτε καν ο Δημητριάδος αισθανόταν υπεύθυνος -από την αρχή, λοιπόν, γράψαμε και έκτοτε γράφτηκαν πάρα πολλά, ώστε κανείς δεν μπορεί να προφασίζεται άγνοια. Δηλαδή, συγγνώμη, ποιά συνείδηση επισκόπου είναι αυτή που ενώ βλέπει όλον αυτό τον σκανδαλισμό δεν εξεγείρεται;! 

Είναι γεγονός ότι όλη μαζί η Ιερά Σύνοδος, ήταν στο χέρι της πολλά να κάνει και να αντιπαραταχθεί με τις δυνάμεις του σκότους. Οι 3-5 δεν μπορούν. Πάντως όλα δείχνουν τις προεκλογικές συμφωνίες των επισκόπων που και σεις επισημαίνετε. Είναι απλώς η εκπλήρωση συμβολαίων! 

Ολίγον πρό της αφίξεως στο Βόλο του Ιγνατίου, δηλαδή επί Χριστοδούλου, έκανε την εμφάνισή του ο Καλαιντζίδης. Τυχαίο; Δέν νομίζω! Μάλιστα ως πρόσωπο της προσκολλήσεως στο περιβάλλον του Χριστόδουλου. Από ξεσκονίστρα ξεκίνησε την καρριέρα του! Πιο πολλά δεν γνωρίζω περί του ανθρώπου, αν, δηλαδή, κατάγεται από το Βόλο ο ίδιος ή η γυναίκα του, συνεπώς πιο το παράξενο να επέστρεψε από τα σεμινάρια ανά την παπωσύνη και αγίους Σεργίους στην πατρίδα του! Είναι πολύ τέλειο το σενάριο για να είναι αληθινό! 

Συνεπώς η ακαδημία ήταν σχεδιασμένη να γίνει από τον ίδιο το Χριστόδουλο, οι εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου μόλις είχαν τελειώσει, με ποιά άραγε χρηματοδότηση;! Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν το "άγιο Πνεύμα" εν είδει περιστεράς είναι παρόν στο κλείσιμο των συμβολαίων για να ρίξει και καμμιά κουτσουλιά στα κεφάλια τους, έτσι για ευλογία. 

Άλλωστε η ακαδημία λειτούργησε με την ανοχή και την άδεια του Χριστόδουλου επί τόσα χρόνια μέχρι τον θάνατό του. Το καημένο το παιδί είναι άξιο συμπόνιας. Να του κοβόταν το χεράκι την ώρα που υπέγραφε το συμβόλαιο! Τον πρώτο χρόνο διατηρούσε ένα λίγο φόβο προς τον Θεό και έρριχνε και κανένα κλάμα, αλλά στην συνέχεια δεν άργησε νά επιβεβαιωθεί ο κανόνας, ότι δηλαδή άρχισε ο Θεός να φοβάται τον Ιγνάτιο με το χαμόγελο που σφάζει.

Sorry! Είπα ανακρίβειες κ. Τελεβάντο. Πέρασαν και πολλά χρόνια. Τον Καλαιντζίδη γνώρισα κοντά στον παπά Θωμά περίπου το '90 ή 91 όντως με ξεσκονόπανο. Ο Χριστόδουλος έγινε αρχιεπίσκοπος το '98 και κατόπιν έγινε Δημητριάδος ο Ιγνάτιος. Δηλαδή απέχει πολύ η εμφάνιση στο Βόλο του Καλαιντζίδη από την ίδρυση της ακαδημίας. Αυτό δεν ξέρω αν αλλάζει σε κάτι το παζλ.

No comments:

Post a Comment