Tuesday, December 19, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αντιγράψαμε, στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, από το ιστολόγιο “Αναστάσιος”,  ορισμένα σχόλια από την άρθρο “Ἀπενοχοποίηση τῆς ὁμοφυλοφιλίας;”. 

Η ανάρτηση είναι σχόλιο του ορθόδοξου χριστιανικού περιοδικού “Ο Σωτήρ” και απαντά λίαν εύστοχα τις πεπλανημένες θέσεις του γνωστού κακόδοξου και καθαιρετέου κληρικού π. Βασίλειου Θερμού, ο οποίος ταλαιπωρεί την Εκκλησία και τη θεολογία για δεκαετίες τώρα και εισάγει παντοειδείς κακοδοξίες, που αφορούν το ορθόδοξο δόγμα, την ορθόδοξη λειτουργική και το ορθόδοξο ήθος.

Δυστυχώς ουδείς μέχρι τώρα συνέταξε εμπεριστατωμένη μήνυση εναντίον του π. Βασίλειου στην Ιερά Σύνοδο ώστε ο κακόδοξος κληρικός να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί.

Λίγοι φαίνεται να συνειδητοποιούν ποιο στίγμα θα μείνει ανεξίτηλο σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος αν δεν καθαιρέσει τον κακόδοξο αυτό κληρικό.

Εκφράζουμε τη χαρά μας για την καθολική αποδοκιμασία των κακοδοξιών του π. Βασίλειου από τους σχολιογράφους της ανάρτησης στο ιστολόγιο “Αναστάσιος” και ελπίζουμε ότι

1.) Σύντομα θα υπάρξει μήνυση στη Σύνοδο επί αιρέσει εναντίον του π. Βασίλειου Θερμού, από την αδελφότητα "Ο Σωτήρ" ή και αλλους.

2.) Σε κάθε περίπτωση ευελπιστούμε ότι η ορθόδοξη αδελφότητα “Ο Σωτήρ” θα δώσει σύντομα εμπεριστατωμένη απάντηση στα φληναφήματα του π. Βασίλειου, επειδή η απάντηση του κακόδοξου κληρικού για το σχόλιο του περιοδικού “Ο Σωτήρ”, δείχνει ότι ο π. Βασίλειος, εκτός από “διορθωτής” των Αγίων -και δη του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή-, τώρα έφτασε στο άκρον άωτο της ασέβειας και “διορθώνει" τον Απόστολο Παύλο.

Στην ιδία ανάρτηση δημοσιεύθηκαν και πολλά σχόλια υπέρ του π. Βασιλείου γραμμένα σχεδόν στο σύνολόν τους -είναι φανερόν- από το ίδιο χέρι. Γι’ αυτό τα αγνοούμε αφενός μεν επειδή είναι κακόδοξα και αφετέρου επειδή συνιστούν διατεταγμένη εκστρατεία προπαγάνδας που αποσκοπεί να εξαγνίσει τον κακόδοξο κληρικό. 

Αλίμονον αν αναπαράγαμε τη φτηνή προπαγάνδα υπέρ του κακόδοξου π. Βασίλειου Θερμού.

No comments:

Post a Comment