Tuesday, November 21, 2017

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ


ΗΜΕΤΕΡΟΣ ΕΙ, ή ΤΩΝ ΥΠΕΝΑΝΤΙΩΝ;

(Αναφορά στις απαράδεκτες δηλώσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον Καζαντζάκη)

Του Θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Σε εκδήλωση των Ελλήνων της Αλεξανδρείας στις 17.11. για το Ν. Καζαντζάκη, ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου κ. Θεόδωρος έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο (!!!) του ανωτέρω λογοτέχνη, αλλά συνάμα και δεινού βωμολόχου, βλάσφημου και υβριστού του Κυρίου και Θεού και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. 

Υπενθυμίζω πρωτίστως στον δεινώς αστοχήσαντα Πρωθιεράρχη αυτά που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: “Αν κάποιος με βρίσει ατομικά, οφείλω σαν χριστιανός να το συχωρέσω. Αν όμως βρίζει το Χριστό και την Παναγία μου δεν θέλω ούτε να τον βλέπω!” 

Σαν δεν εφθαναν οι απανωτές αστοχίες του Μακαριώτατου στο Κολυμβάριο (όπου μεταξύ άλλων εξεστόμισε και το αμίμητο: “Αγία η Σύνοδος, Άγιοι και οι συμμετέχοντες"!!!), στις διαθρησκειακές και τις μετά των παντοειδών αιρετικών ατελείωτες συσκέψεις, συναντήσεις, συμπροσευχές και λοιπές «ψυχωφελείς» ενασχολήσεις του, μας προέκυψε τώρα και …υπερασπιστής και υμνητής του Βωμολόχου. 

Μα είναι βωμολόχος ο πιο πάνω λογοτέχνης; Ακούστε τι λέει ο Ι. Κορδορούμπας, που μελέτησε διεξοδικά τα έργα του: «Απ’ τους κρατήρες που προκαλεί η απιστία του [Καζαντζακη] εκτινάσσεται με δύναμι η καυστική λάβα των φρικτών του βλασφημιών κατά του προσώπου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της πανάγνου και αειπαρθένου Μητρός του, που όμοιές των μόνο ο Σατανάς θα μπορούσε να εμπνευσθή». 

Αντιλαμβάνεται ο Μακαριώτατος ότι ΔΕΝ έχει κανένα δικαίωμα να καυχιέται για τον βλάσφημο Καζαντζάκη -που είναι συμπατριώτης του- διότι είναι Επίσκοπος και δη Πατριάρχης, κατέχων το Δεύτερο θρόνο της Ορθοδοξίας; Δεν γνωρίζει άραγε ο Μακαριώτατος ότι ο Επίσκοπος είναι «εις τύπον και εις τόπον Χριστού»; 

Για να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις ΔΥΟ ενδεχόμενα υπάρχουν: 
α.) δεν έχει διαβάσει ούτε γραμμή από όλα εκείνα τα φανταστικά, τα εμετικά, τα παντελώς ψευδή κι ανυπόστατα που γράφει ο Καζαντζακης για τον Χριστό τον αληθινό Θεό, που ούτε αυτό το Ταλμούδ δεν εξεστόμισε, ή 
β.) τα έχει διαβάσει και μπροστά στις φρικτές και φρικιαστικές  αυτές βλαστήμιες σφυρίζει αδιάφορα και κάνει την πάπια.

Τι ν' αναφέρουμε για να καταλάβει ο μέσος αναγνώστης το βάθος του βόθυνου, όπου κατρακύλισε ο Μακαριώτατος; Επειδή σεβόμαστε τις ευαισθησίες των αναγνωστών ΔΕΝ θα παραπέμψουμε στο καζαντζακικό στάβλο του Αυγείου, για να πιστοποιήσουμε τις δυσώδεις αναθυμιάσεις του, ούτε θα παρουσιάσουμε αποσπάσματα από τον «Καπετάν Μιχάλη», τον «Τελευταίο πειρασμό», την «Ασκητική», την «Αναφορά στο Γκρέκο» κ.τ.ό. Απλώς ενεοί ρωτάμε, χωρίς περιστροφές, τον Μακαριώτατο Αλεξανδρείας: “Ημέτερος ει, ή των υπεναντίων;”

No comments:

Post a Comment