Monday, November 13, 2017

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΙΟ ΜΕΤΑΞΑΚΗ


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΙΟ ΜΕΤΑΞΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Ανδρέας Κυριακού δημοσίευσε αξιόλογο και εμπεριστατωμένο άρθρο με το οποίο κονιορτοποιεί τις θεολογικές ασυναρτησίες του Οικουμενιστή και Παγκοσμιοσυμβουλίτη Μητροπολίτη Κένυας Μακάριου (Τηλλυρίδη) για τον ανεκδιήγητο Μελέτιο Μεταξάκη, ο οποίος -μεταξύ άλλων συμφορών-, μας κληροδότησε και το παλαιοημερολογητικό σχίσμα.

Ο κ. Κυριακού κατέφερε συντριπτικά επιχειρήματα εναντίον του αρχιοικουμενιστή Πατριάρχη.

Ας προσθέσουμε ολίγα για τον Οικουμενιστή Μητροπολίτη Κένυας Μακάριο.

Ο Σεβ. Κένυας φοίτησε στην οικουμενιστική Σχολή του Αγίου Σεργίου στο Παρίσι. Ξέρετε έστω και ένα που μαθήτευσε σ’ αυτή τη Σχολή του φιλοσοφικού στοχασμού που να μην είναι Οικουμενιστής;

Στην ίδια Σχολή είχε φοιτήσει και ο μ. Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Εγγλεζάκης, επίσης ένθερμος θιασώτης του Μεταξάκη, που επηρέασε με τη σειρά του τον Ιερομόναχο Σωφρόνιο Μιχαηλίδη, τον συγγραφέα της Ιστορίας των Ιερών Μητροπόλεων Κιτίου και Λεμεσού στις οποίες εκθειάζει υπέρμετρα τον Μεταξάκη.

Ο Σεβ. Κένυας μας στενοχωρεί ιδιαίτερα με τις οικουμενιστικές του παρεμβάσεις και ενέργειες ιδιαίτερα επειδή τυγχάνει τακτικός θαμώνας του ΠΣΕ.

Αντί να τρέχουν στα συνέδρια της ανομίας του ΠΣΕ και των άγονων διαλόγων, οι Μητροπολίτες Κένυας Μακάριος και Ζιμπάπουε Σεραφείμ, καλούνται να αναλάβουν δράση για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας αποδείχτηκε Οικουμενιστής ολκής. Παράλληλα χαραμίζει τον χρόνο του στην Ελλάδα. Τριγυρνά τα υπουργεία και καλλιεργεί δημόσιες σχέσεις και περιάγει την κουφότητά του σε διάφορες Μητροπόλεις καθ’ άπασαν την Ελληνική επικράτεια και επέκεινα.

Τον λίγο χρόνο που αφιερώνει στην έδρα του στην Αλεξάνδρεια χειροτονεί αβέρτα Αράθυμους με αποτέλεσμα να έχει απονευρωθεί -εν πολλοίς- το ιεραποστολικό έργο στην Αφρική.

Πότε επιτέλους οι ιεράρχες του Θρόνου θα συνέλθουν και θα καθαιρέσουν ή τουλάχιστον θα εκθρονίσουν τον ανεκδιήγητο Αλεξανδρείας για να διορθωθεί η σαθρή κατάσταση και για να αναζωογονηθεί το ιεραποστολικό έργο;

No comments:

Post a Comment