Wednesday, October 11, 2017

MΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜIA 37ΧΡΟΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΕΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΤΟ 6ο ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ


MΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜIA 37ΧΡΟΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΕΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΤΟ 6ο ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ
=====

Οι πρώτοι πονοκέφαλοι για την 37χρονη Κάρι ΝτεΚλίεν (Carrie DeKlyen)  ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο. Ομως η ίδια και ο σύζυγός της Νικ δεν έδωσαν περισσότερη σημασία, θεωρώντας ότι πιθανώς επρόκειτο για επίμονες ημικρανίες. Ωσπου η Κάρι άρχισε να κάνει εμετούς.

Μια πρώτη ακτινογραφία αποκάλυψε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο. Και οι περισσότερες εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι ήταν μεν μια μορφή καρκίνου, πιθανόν λέμφωμα, αντιμετωπίσιμη δε και ιάσιμη. Ωστόσο, τα δεδομένα ανατράπηκαν όταν μια πιο αναλυτική εξέταση έδειξε ότι η 37χρονη, ήδη μητέρα πέντε παιδιών, από το Ουαϊόμινγκ του Μίτσιγκαν είχε γλοιοβλάστωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου.

Αν ήταν τυχερή οι γιατροί της έδιναν πέντε χρόνια ζωής. Τον Απρίλιο ο όγκος είχε αφαιρεθεί. Αλλά πριν περάσει ένας μήνας το ζευγάρι ήρθε αντιμέτωπο με δυο ακόμα γεγονότα. Πρώτον, ο όγκος είχε επιστρέψει και, δεύτερον, η Κάρι ήταν περίπου δυο μηνών έγκυος.

Η εφημερίδα «Washington Post» σημείωσε ότι το ζευγάρι είχε, πλέον, δυο επιλογές. ’Η να παραταθεί η ζωή της Κάρι με χημειοθεραπείες, κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να διακόψει την κύησή της ή θα κρατούσαν το μωρό, αλλά η μητέρα δεν θα ζούσε αρκετά ώστε να το δει.

Ηταν μια δύσκολη επιλογή, αλλά όχι για τους βαθιά θρησκευόμενους Κάρι και Νικ. Μετά το δεύτερο χειρουργείο για την αφαίρεση του όγκου το ζευγάρι επέστρεψε σπίτι γνωρίζοντας με βεβαιότητα ότι η Κάρι είχε μόνο μερικούς μήνες ζωής. Θα έπρεπε να κρατηθεί στη ζωή για 32 εβδομάδες, όπως είπε ο σύζυγός της.

Στα τέλη Ιουνίου ο όγκος ήταν πίσω ξανά. Αλλά αυτή την φορά τα πράγματα ήταν χειρότερα. Οι γιατροί είπαν ότι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να απομακρύνουν από τον εγκέφαλο της Κάρι το συσσωρευμένο υγρό ώστε ν’ ανακουφίζουν κάπως τον πόνο της.

Δυο εβδομάδες μετά η 37χρονη μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο με βαρύτατο εγκεφαλικό. Οι πόνοι της ήταν ανυπόφοροι. επεσε σε κώμα. Εκείνη την περίοδο ήταν 19 εβδομάδων έγκυος. Οι γιατροί διαβεβαίωσαν τον σύζυγό της ότι θα έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να διατηρήσουν σταθερή την εγκυμοσύνη αλλά η Κάρι πιθανότατα δεν θα ξυπνούσε ποτέ.

Τρεις εβδομάδες μετά ένα ακόμα εγκεφαλικό επιδείνωσε την κατάσταση. Και ακόμη χειρότερα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το βάρος του μωρού ήταν εξαιρετικά μικρό για να επιζήσει ενός τοκετού. 

Πέρασαν δυο ακόμη εβδομάδες έως ότου έρθουν τα πρώτα καλά νέα.

Το βάρος του μωρού είχε σχεδόν διπλασιαστεί. Αλλά, δεν κινείτο. Ο Νικ θα έπρεπε να πάρει μια γρήγορη απόφαση. Είτε να περιμένει το μωρό να κινηθεί ή να δώσει -μέσα σε μια ώρα- την συγκατάθεση του για καισαρική τομή.

Επέλεξε το δεύτερο. Και την Τετάρτη γεννήθηκε η κόρη του Λάιφ (Ζωή) -Λιν. «Ηταν γλυκόπικρο αίσθημα», λέει. «Ηξερα ότι η σύζυγός μου δεν θα ξυπνούσε ποτέ. Πήγα στους γιατρούς και είπα ότι είχε υποφέρει αρκετά».

Λίγο μετά αφ’ ότου αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη η Κάρι εξέπνευσε. «Καθόμουν δίπλα της», λέει ο Νικ. «Κρατούσα το χέρι της και την φιλούσα, λέγοντάς της πόσο καλά τα κατάφερε. Της είπα: Σ’ αγαπάω και θα σε δω στον παράδεισο».

Το πρωί της Παρασκευής -στις 4:30- η Κάρι άνοιξε τα μάτια της, τα ξανάκλεισε και σταμάτησε ν’ αναπνέει. Αυτό ήταν το τέλος μιας ηρωίδας μητέρας.

Στο facebook η σελίδα Cure 4 Carrie έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 17.000 μέλη. Ο δε σύζυγός της, τις πρώτες μέρες, μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στις επισκέψεις στην νεογέννητη κόρη του και στα διαδικαστικά για την κηδεία της γυναίκας του.
Η οικογένεια των έξι παιδιών, πλέον, χρειάζεται υποστήριξη. Και ήδη στο GoFundMe υπάρχει σχετική σελίδα- https://www.gofundme.com/3otz860/donate -για όσους θέλουν να βοηθήσουν. Οι δωρεές έως το πρωί της Τρίτης είχαν ξεπεράσει τα 133.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ:

No comments:

Post a Comment