Sunday, October 8, 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ



ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ομολογία”, το ακόλουθο απόσπασμα, από συνέντευξη του Σεβ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου:

“ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μία και αναφερθήκατε στον Μακαριώτατο Ιερώνυμο, θα ήθελα την άποψή σας για τον Αρχιεπίσκοπο και το έργο που επιτελεί.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ: «Είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος, στην πιο δύσκολη στιγμή που βιώνει η πατρίδα μας. Ο Θεός κινεί τα νήματα της Εκκλησίας, να ξέρετε. Εμείς οι άνθρωποι μπορεί να υπολογίζουμε, να σχεδιάζουμε, ο τελευταίος λόγος, όμως, της ιστορίας είναι του Θεού, όχι των ανθρώπων. Η υπόθεση της εκλογής του Ιερωνύμου ήταν καθαρά μία επέμβαση του Θεού».”

Τι να πει κανείς; Πραγματικά δεν παίζεται ο Σεβασμιώτατος. Δεν φτάνει που μετέτρεψε την Μητρόπολή μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου, δεν φτάνει που δεν κάθεται στη Μητρόπολή του για να την ποιμάνει, αλλά τρέχει δεξιά και αριστερά στα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα της Ελληνικής επικράτειας και επέκεινα, δεν φτάνει που η ποιμαντική του διακονία διανθίζεται με  φεστιβάλ και φιέστες, τώρα μας λέγει (άκουσον! άκουσον!) ότι ο Ιερώνυμος Λιάπης είναι θεόσταλτος.

Για το Θεό Σεβασμιώτατε!

Τίποτε δεν γίνεται χωρίς την επέμβαση του Θεού, λέγει ο Σεβασμιώτατος! Αυτό δα έλειπε να πιστεύαμε κάτι διαφορετικό. Όλα όσα αναφέρετε γίνονται κατ’ ευδοκίαν Θεού; Αγνοείτε ότι τα πλείστα που συμβαίνουν είναι κατά παραχώρηση Θεού;

Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος, όπως έχει επιδείξει περίτρανα ο βίος και η πολιτεία του από τη μέρα που εξελέγη Αρχιεπίσκοπος αλλά και πριν, είναι ένας Αρχιεπίσκοπος που παραχώρησε ο Θεός να διοικεί την Εκκλησία, όπως παραχωρούσε οι ασεβείς βασιλείς να κυβερνούν τον Ισραήλ.

Σας παρακαλούμε θερμά και υικά Σεβασμιώτατε! Κόψτε τις βόλτες στο Βατοπαίδι και στη Μητρόπολη Λεμεσού και προσπαθείστε να βοηθήσετε το ποίμνιό σας χωρίς να εκτίθεστε με τόσο αθεολόγητες αξιολογήσεις που προκαλούν θυμηδία.

No comments:

Post a Comment