Wednesday, October 11, 2017

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, θεολόγου
=====

Προσφάτως, στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ, έγινε παρουσίαση του βιβλίου της Κριστίν Σαγιώ: The Dialogue between the Eastern Orthodox and the Oriental Orthodox Churches. Ομιλητές κατά την παρουσίαση ήταν ο Κόπτης «επίσκοπος» εκλαμπρότατος κ. Πόλος (Παύλος), ο κ. Δημήτρης Μόσχος, αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο κ. Νίκος Κουρεμένος, Διδάκτωρ Θεολογίας και η Επιμελήτρια του Τόμου κα Κριστίν Σαιγιώ. Συντονιστής ο κ. Ν. Ασπρούλης, αναπληρωτης Διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας Βολου. 

Είναι εκπληκτικό πως οι Μονοφυσίτες, αιρετικοί εδώ και 15 αιώνες και μάλιστα κατεδεδικασμένοι από την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο και όχι μόνο, παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό ως ίσοι και ισότιμοι των Ορθοδόξων! Αυτό και αν είναι θαύμα! 

Εδώ και καιρό πολύ οι οικουμενιστές μας παραμύθιαζαν με τις δηλώσεις του τύπου: Οι Διάλογοι είναι αναγκαίοι διότι δι’ αυτών γνωρίζομε την Ορθόδοξον πίστιν εις τους ετεροδόξους. «Παν δένδρον, όμως, γινώσκεται εκ των καρπών αυτού». Αντί να γνωρίσουμε την Ορθόδοξον πίστιν στους Μονοφυσίτες και το μείζον, να τους ελκύσωμεν εις αυτήν, τελικά πήγαν οι Οικουμενιστές για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι! Δεν είναι αυτό ειρωνεία, αλλά πικρή διαπίστωση. 

Στην αρχή μιλούσανε για Αντιχαλκηδόνιους, πράγμα που δεν ενθουσίασε την πληθύν των Μονοφυσιτών (Κοπτών, Αρμενίων, Ιακωβιτών, Αιθιόπων, Ινδών του Μαλαμπάρ). Για να μην τους κακοκαρδίσουμε, είπαμε να τους χαρακτηρίσουμε Προχαλκηδόνιους. Ούτε αυτό το αποδέκτηκαν οι Μονοφυσίτες! Σκαλί με σκαλοπάτι καταλήξαμε στο Oriental Orthodox Churches! Προκολυμβαρικός όρος (συγχωρήστε μου το νεολογισμό) που υπερβαίνει το Κολυμβάριο, διότι εκεί μιλήσανε για «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες»! 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο κακόφημο συνονθύλευμα που ακούει στο όνομα «Π.Σ.Ε.» οι Μονοφυσίτες ζήτησαν να απολειφθεί και αυτός ακόμη ο όρος Oriental! Τι έπραξαν οι ημέτεροι; Το αποδέκτηκαν προφρόνως και έτσι σήμερα στις Επιτροπές του «Π.Σ.Ε.» Ορθόδοξοι και Μονοφυσίτες χαρακτηρίζονται αμφότεροι Ορθόδοξοι και αποφασίζουν μαζί! Όντως λαμπρά, λαμπρότατα, τα αποτελέσματα των Διαλόγων μετά των Μονοφυσιτών!!! Αυτές είναι οι οφθαλμοφανείς «επιτυχίες» των ημετέρων οικουμενιστών. Υπάρχει ακόμη κανείς που αμφιβάλλει; Αναρωτιέμαι: Ακούει κανείς;

No comments:

Post a Comment