Wednesday, October 18, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αγαπητοί συνάδελοι της ΠΕΘ! Δύο τινά συμβαίνουν:
1.) Είτε δεν αντιληφθήκατε τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος και σε τι αποσκοπεί η δήλωσή του, για τους φακέλλους για το μάθημα των θρησκευτικών
2.) Είτε δεν θέλετε να συγκρουστείτε με τον Αρχιεπίσκοπο και προσπαθείτε να βάλετε στο στόμα του τα ακριβώς αντίθετα πράγματα από όσα εννοούσε.

Για να σταματήσει, λοιπόν, η παρανόηση ή και η κοροιδία, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η δήλωση του -διά τας αμαρτίας ημών- Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια σας και κάτω από τα πόδια όσων προγραμματίζουν την ειρηνική πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και κάτω από τα πόδια όσων γονέων επιστρέφουν ως απαράδεκτους τους οικουμενιστικούς, θρησκειολογικούς και εθνομηδενιστικούς φακέλλους των θρησκευτικών. 

Ο Μακαριώτατος, με τη δήλωσή του, σας λέγει καθαρά και απερίφραστα: Εσείς της ΠΕΘ, της Ενωμένης Ρωμηοσύνης, των Πανελλήνιας Ένωσης των Φίλων των Πολυτέκνων, της Εστίας Πατερικών Μελετών, εσείς οι γονείς που επιστρέφετε τους φακέλλους των νέων προγραμμάτων σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, κάτσετε στα αυγά σας. Βουλλώστε το! Ότι και να κάνετε είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, διότι τα βρήκα με τους άθεους του ΣΥΡΙΖΑ και προωθούμε από κοινού την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. 

Ο άθεος υπουργός παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ θα μου στείλει τους φακέλλους για τελική αξιολόγηση και εγώ θα κάνω κάποιες προσχηματικές εισηγήσεις βελτίωσής τους, στην ανάγκη σε κάποιο ουζερί, που θα αποσκοπούν σε ένα και μόνο: Να ρίξουν στάκτη στα μάτια των αφελών, ώστε -στη συνέχεια- να δοθεί η ευκαιρία οι φάκελλοι να προωθηθούν σαν κείμενα που ενέκρινε η Εκκλησία.

Εσείς, λοιπόν, κλείστε το στόμα σας και αφήστε με ήσυχο να ξεπουλήσω τα πρωτοτόκια της Ορθοδοξίας στους άθεους για να βάλουμε σε πλήρη εφαρμογή όσα σχεδιάσαμε με τον Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους μου.

Αυτά σας είπε, αγαπητοί συνάδελφοι, ο Αρχιεπίσκοπος με τις δηλώσεις του.

Γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι, είτε δεν καταλάβατε τι σας είπε ο Μακαριώτατος, είτε -το πιο πιθανόν- καταλάβατε μεν πολύ καλά, αλλά δεν έχετε τα κότσια να συγκρουστείτε με τον Αρχιεπίσκοπο. Γι' αυτό και κάνετε δηλώσεις που παρουσιάζουν τον Αρχιεπίσκοπο ως δήθεν διαφωνούντα με τους άθεους του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγαπητοί συναδελφοι της ΠΕΘ! Πρέπει να βρείτε το κουράγιο και την τόλμη να συγκρουστείτε με τον Αρχιεπίσκοπο, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι -με υπόγειες μεθοδεύσεις- υποσκάπτει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αλλιώς οι όποιες προσπάθειές σας είναι καταδικασμένες σε παταγώγη αποτυχία και δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Απλά θα σας εξασφαλίσουν την ψευδαίσθηση ότι επιτελέσατε το καθήκον σας. 

Τα λοιπά εκ του πονηρού.

2 comments:

  1. Στην δική μας Μητρόπολη, κ. Τελεβάντε, συγκεντρωνόμαστε όλοι οι ιερείς μία φορά το μήνα, για να μας μιλήσει ο επίσκοπος. Προχθές, λοιπόν, στην μηνιαία σύναξη, ξεκίνησε να μας λέει για τα θρησκευτικά. Ότι είναι φάκελος και όχι βιβλίο, ότι εφαρμόζεται πιλοτικά και θα επανεξεταστεί το θέμα για την επόμενη χρονιά, κτλ. Δεν άντεξα, σηκώθηκα και είπα: "Τι σημαίνει πιλοτικά, σεβασμιώτατε ? Ότι θα κάνουμε πειραματόζωα τα παιδιά μας, μέχρι να δούμε πόσοι θα βγούνε άθεοι ?" Με διέκοψε τρεις φορές, δεν μου απάντησε, αλλά σηκώθηκαν κι άλλοι ιερείς και διαμαρτυρήθηκαν κι αυτοί.

    Άρχισαν να τα βρίσκουν σκούρα και ο επίσκοπος και ο πρωτοσύγκελος, οπότε επικαλέστηκαν την σύνοδο και την τριμελή επιτροπή. Τότε σηκώθηκε κι ένας αρχιμανδρίτης και τους ρώτησε αν τα έχουν ξεφυλλίσει τα βιβλία. Αρνητική ή απάντηση. Τους ρώτησε αν τα ξεφύλλισε η τριμελής επιτροπή. Και ο δεσπότης είπε το εξής: "Δεν είχαν το χρόνο να τα ξεφυλλίσουν όλα τα βιβλία !!!!!".

    Ε, μετά από αυτά, καταλάβαμε ότι μιλούσαμε σε τοίχους. Ο δεσπότης είπε ότι θα στείλει επιστολή στους δασκάλους για να δώσουν Ορθόδοξη κατεύθυνση στο μάθημα.

    Όντως οι αρχιερείς έχουν ξεπουλήσει τα πάντα. Χρειάζεται πολύς αγώνας και πολλή προσευχή.

    π. Βασίλειος Μαυρίδης

    ReplyDelete
  2. Πάτερ μου έχετε την καλωσύνη να μας πείτε σε ποια Μητρόπολη υπάγεστε και σε ποια ενορία υπηρετείτε;

    ReplyDelete