Monday, September 25, 2017

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ



ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με ανεκλάλητη χαρά οι απανταχού της γης πιστοί πληροφορήθηκαν ότι ακυρώθηκε η μετάβαση του άθεου, αρνησιπάτριδος και Εκκλησιομάχου Τσίπρα στο Άγιον Όρος.

Οι πληροφορίες, όμως, της ακύρωσης της μετάβασης του πρωθυπουργού δεν είναι απόλυτα σύμφωνες.

Αναφέρει το Εκκλησία Online:

“Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός δεν θα γίνει τελικά δεκτός στο Περιβόλι της Παναγίας, όπως είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί πρόσκληση να επισκεφθεί το Άγιον Όρος τις επόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Εκπρόσωπος Ιεράς Μονής του Αγίου Όρους, τόνισε ότι «η πλειοψηφία των Ιερών Μονών ζήτησε αναβολή της επισκέψεως λόγω εγγενών δυσκολιών, αλλά και της νηστισήμου ημέρας του Τιμίου Σταυρού.»

Πηγή από την Αθωνική Πολιτεία που μίλησε στην ΕΚΚΛΗΣΙΑonline κάνει λόγο για δυσαρέσκεια των μοναχών με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού καθώς και το ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρωθυπουργική επίσκεψη έχουν γίνει δέκτες εκατοντάδων παραπόνων και επικρίσεων.

Είναι φανερό πως οι πολύ κακές σχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Εκκλησία της Ελλάδος όπως επίσης και οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο θέμα των Θρησκευτικών, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αναταράξεις και έχει προκληθεί οργή τόσο σε Κλήρο όσο και στο σύνολο του Ελληνικού Λαού.”

Το “Βήμα Ορθοδοξίας”, όμως, αναφέρει:

“Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από το Μαξίμου ο πρωθυπουργός δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το Άγιον Όρος αλλά λόγω βεβαρυμένου προγράμματος δε θα καταφέρει να πάει.

Ωστόσο, αξιόπιστη πηγή της Αθωνικής Πολιτείας μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ διέψευσε κατηγορηματικά ότι εστάλη πρόσκληση από το Αγιο Ορος στον πρωθυπουργό για να το επισκεφθεί. Αντιθέτως, από το Μαξίμου εστάλη επιστολή στην οποία εκφράζοταν το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή, παρουσία και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου.”

Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας έστειλε επιστολή και εξέφρασε ενδιαφέρον για μετάβαση στο Άγιο Όρος και όχι ότι προσκλήθηκε από την Ιερά Κοινότητα.

Φυσικά αυτό που μετρά είναι ότι δεν θα μαγαρίσει τα ιερά χώματα του Άθωνα ο άθεος πρωθυπουργός.

Οι απανταχού της γης πιστοί θα πληγώνονταν θανάσιμα αν η Ιερά Κοινότητα αποδεχόταν το αίτημα του κ. Τσίπρα.

Βεβαίως η όρεξη του πρωθυπουργού να παραστήσει τον ευσεβή δεν εξαλείφθηκε. Γι’ αυτό καθόλου δεν αποκλείεται να κάνει παρόμοιο αίτημα στο μέλλον και ελπίζουμε αυτή τη φορά οι Αγιορείτες να του πουν: Αν θες να λάβεις επίσημη πρόσκληση από την Ιερά Κοινότητα να επισκεφθείς τον Άθωνα
1.) Να πας να στεφανωθείς τη “σύντροφό” σου.
2.) Να βαφτίσεις τα παιδιά σου.
3.) Να ορκίζεσαι στο Ευαγγέλιο όταν αναλαμβάνεις αξίωμα.
4.) Να καταργήσεις τους φακέλλους των Νέων Προγραμμάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών και να επαναφέρεις τα παλιά σχολικά εγχειρίδια.
5.) Να σταματήσεις τις επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας, της οικογένειας και της πατρίδας με αντιχριστιανικά και ανθελληνικά νομοσχέδια και Προεδρικά Διατάγματα.

Η λεβέντικη ομολογιακή στάση του Σεβ. Κυθήρων και των ιερέων του δείχνει το δρόμο.

No comments:

Post a Comment