Monday, September 11, 2017

ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς
=====

Οι άθεοι της κυβέρνησης και γενικά του ευρύτερου πολιτικού φάσματος της πατρίδος μας, εμφορούνται από τις ιδέες του λεγομένου αθέου «Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού», τέκνο του οποίου υπήρξε και ο μαρξισμός. Λησμονούν όμως πως αυτό το «ανθρωπιστικό» κίνημα, ευθύνεται για τα μεγαλύτερα και πλέον ανείπωτα εγκλήματα της ιστορίας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι διώχτηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν, (Γαλλική Επανάσταση, Ναζισμός, Φασισμός, Μαρξισμός, κλπ), στο όνομα του ανθρώπου, του ανθρωπισμού και της προόδου!

Έχουν γίνει επιλήσμονες οι υποστηρικτές της «μαρξιστικής μετάλλαξης της κοινωνίας»ότι η εποχή των φρικιαστικών μονοκρατοριών (κόκκινων και μαύρων) έχει περάσει ανεπιστρεπτί και μόνο στην Βόρειο Κορέα υπάρχει, ως τραγικό απολίθωμα, για να μας θυμίζει τη «δημοκρατία» της μαρξιστικής ιδεολογίας και πρακτικής, όπως εφαρμόστηκε τον περασμένο αιώνα και στιγμάτισε ανεξίτηλα την ανθρώπινη ιστορία.

Αξιοπαρατήρητο είναι επίσης το γεγονός ότι οι αθεϊστές της κυβερνητικής παράταξης, χρησιμοποιούν δύο μέτρα και σταθμά. Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το φαινόμενο πως, ενώ για την Εκκλησία μας και για τον πιστό λαό η κυβέρνηση κρατά στάση από κριτική έως εχθρική, για τους ετερόδοξους, για τους αλλόθρησκους και ιδιαίτερα για τους μουσουλμάνους, όχι μόνο δεν κρατά ίσες αποστάσεις, όχι μόνο δεν προσβάλλει τα σύμβολά τους, αλλά φροντίζει να τους εξασφαλίζει κάθε μέσον ώστε να τελούν με ασφάλεια και άνεση τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Επίσης στο μάθημα των Θρησκευτικών των ετεροδόξων και αλλοθρήσκων, δεν κάνει καμιά «μεταρρύθμιση», δεν το μετατρέπει σε μάθημα θρησκειολογίας. Διορίζει ειδικούς εκπαιδευτικούς (παπικούς και προτεστάντες θεολόγους, μουσουλμάνους ιεροδιδασκάλους, εβραίους ραβίνους, κλπ) να διδάξουν με ακρίβεια τις θρησκευτικές αρχές των μαθητών τους. Αντίθετα, μόνο στους ορθοδόξους μαθητές αρνείται τον δογματικό και ομολογιακό χαρακτήρα των Θρησκευτικών! Αυτό τι άλλο μπορεί να σημαίνει, από το ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μόνον η Ορθόδοξη Εκκλησία μας;

Κλείνοντας το σχόλιό μας, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους πάσης φύσεως χριστιανομάχους να μην χαίρονται και κομπάζουν για την δήθεν «παντοδυναμία» τους, η οποία είναι πρόσκαιρη και παροδική. Τους καλούμε να μελετήσουν με μεγαλύτερη προσοχή την ιστορία και να διδαχτούν από αυτή, πως όποιος κλωτσά τα μυτερά καρφιά με γυμνά πόδια, με την ψευδαίσθηση να τα καταστρέψει, το μόνο που κατορθώνει είναι να πληγώνει, ή και να καταστρέφει τα πόδια του! «Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν» (Παρξ.26,14) ήταν ο μεγαλειώδης και αιώνιος λόγος του Κυρίου, προς τον, ως τότε, μέγα διώκτη της Εκκλησίας, Απόστολο Παύλο, η τραγική φανέρωση της ανθρώπινης αλαζονείας, ματαιοδοξίας και ματαιοπονίας, ο οποίος ισχύει σε κάθε εποχή! Η Εκκλησία του Χριστού είναι ανίκητη, όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο το καλλίτερο!

No comments:

Post a Comment