Saturday, September 9, 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΖΕ




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΖΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εκεί που λες “άκουσα όλα τα οικουμενιστικά αίσχη από το στόμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο που μπορεί να πει”, έρχεται ο Παναγιώτατος και διαψεύδει πανηγυρικά την βεβαιότητά σου. 

Δεν φτάνει που παρεβρέθηκε στο συμπόσιο της μικτής διομολογιακης μοναστικής κοινότητας του Μπόζε, δεν φτάνει που εξέφρασε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για το έργο της και την προσφορά της στην Ορθοδοξία, δεν φτάνει που συμπροσευχήθηκε με τα μέλη της κοινότητας μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, είπε και τα ακόλουθα λόγια στην προσφώνησή του προς τον ηγέτη της κοινότητας Έντζο Μπίανκι: 

“Άλλωστε αυτός ο τόπος για όσους τον επισκέπτονται χαρίζει γαλήνη και ειρήνη, διότι εδώ υπάρχει μια γνησία πνευματικότης. Δεν ξέρω κατά πόσον η πνευματικότης της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας επηρέασε την πνευματικότητα της Κοινότητος Μπόζε, πάντως εδώ, το αισθάνεται κανείς όταν έρχεται, ότι βασιλεύει η αγάπη κυρίως, η ειρήνη, η γαλήνη, και η πνευματικότης.”

Με άλλα λόγια! Ο Παναγιώτατος πιστεύει ότι η πνευματικότητα μιας καθαρά οικουμενιστικής μοναστικής, μικτής, διομολογιακής κοινότητας είναι γνήσια πνευματικότητα παρόλον ότι δεν παραλείπει να αναφέρει ότι δεν ξέρει αν η μοναστική κοινότητα του Μπόζε έχει επηρεαστεί από την Ορθοδοξία.!!!

Τι να πει κανείς όταν ακούει, όχι από τυχαίο άνθρωπο αλλά από τον Οικουμενικό  Πατριάρχη, να λέγει τόσο απίστευτα πράγματα;

Γνήσια πνευματικότητα εκτός Εκκλησίας, Παναγιώτατε, παρόλον ότι δεν έχετε καν υπόψη σας αν επηρεάστηκε η πνευματικότητα της Μονής Μπόζε από την Ορθοδοξία;!!!

Έλεος!

No comments:

Post a Comment