Friday, August 18, 2017

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΒΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ



Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΒΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, δείχνει ανάγλυφα ότι ο Οικουμενισμός, οι νεωτερισμοί και η εκκοσμίκευση έχουν διαβρώσει το ορθόδοξο φρόνημα της Εκκλησίας της Ρωσσίας.

Οι ηγέτες της Εκκλησίας της Ρωσσίας πρωτοστατούν σε κάθε είδους οικουμενιστική ασχημία. Υπέγραψαν οικουμενιστική Διακήρυξη στην Αβάνα με τον αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Φραγκίσκο. Συμπροσεύχονται και κάνουν κοινές ποιμαντικές παραστάσεις, όχι μόνον με αιρετικούς αλλά και με αλλόθρησκους. Δέχονται την επιστροφή αιρετικών στην Ορθοδοξία απλά με λίβελλο χωρίς να τους βαφτίζουν ή έστω να τους κάνουν χρίσμα. Δέχονται, όχι μόνον το βάπτισμα, αλλά και τη χειροτονία των Παπικών. 

Πολλοί ιερείς εισάγουν την εκκοσμίκευση και τους νεωτερισμούς απροκάλυπτα στη λατρεία της Εκκλησίας και στην ποιμαντική τους διακονία.


Το χειρότερο! Ουδείς επίσκοπος παρεμποδίζει τους Οικουμενιστές και τους νεωτεριστές να ασχημονούν σε βάρος της πίστης μας. 

Αντίθετα ενθαρρύνονται έντονα αυτές οι ασχημίες ακόμη και στα ανώτατα επίπεδα της διοίκησης της Ρωσσικής Εκκλησίας.

Και όχι μόνον αυτό!

Ο διαβόητος Οικουμενιστής Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας απειλεί, με αφορισμό και καθαίρεση, τους Ορθόδοξους παραδοσιακούς πιστούς που αντιτίθενται στον Οικουμενισμό.

Αυτά για όσους αφελώς νομίζουν ότι η αίρεση του Οικουμενισμού αφορά μόνον το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι πλείστες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες (με εξαίρεση τα Πατριαρχεία της Γεωργίας και της Βουλγαρίας) προσχώρησαν στον Οικουμενισμό. Δυστυχώς μεταξύ αυτών είναι και η Εκκλησία της Ρωσσίας, η οποία μαζί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ρουμανίας, την Εκκλησία της Αντιοχείας και την Εκκλησία της Σερβίας πρωτοστατούν στον οικουμενιστικό κατήφορο.

Το ευχάριστο με την Εκκλησία της Ρωσσίας είναι ότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση μεταξύ των Ρώσσων ιερέων εναντίον του Πατριάρχη Κύριλλου, του Σεβ. Βολοκολάμσκ και του Οικουμενισμού η οποία εκδηλώνεται με τη διακοπή του μνημοσύνου του Ρώσσου Πατριάρχη από μεγάλο αριθμό ιερέων.

Ας ελπίσουμε πως πέραν του επισκόπου Λογγίνου της Ουκρανίας ότι και άλλοι επίσκοποι της Εκκλησίας της Ρωσσίας θα αρχίσουν να αποτειχίζονται από τον οικουμενιστή Πατριάρχη Κύριλλο για να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική ο αγώνας εναντίον του Οικουμενισμού, των νεωτερισμών και της εκκοσμίκευσης.

No comments:

Post a Comment