Friday, July 21, 2017

Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ



Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αποφάσισε την μετάβαση στο Φανάρι για να θέσει υπόψη του Παναγιώτατου ορισμένα στοιχεία που αφορούν την εκλογή του Θεοφιλέστατου επισκόπου Ζήλων Σεβαστιανού, αλλά και για να τον κατατοπίσει αναφορικά με τον κατάλογο προς αρχιερατεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η απόφαση της Επαρχιακής Συνόδου είναι η ενδεδειγμένη κίνηση διότι προσπαθεί με πνεύμα συνδιαλλαγής να λύσει ένα πρόβλημα που, ως μη όφειλε, βγήκε στο φως της δημοσιότητας, ενώ θα έπρεπε να είχε λυθεί με προσωπική ή τηλεφωνική επικοινωνία του Παναγιώτατου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Ελπίζουμε η αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που θα πάει στο Φανάρι ότι θα θέσει το θέμα όχι ως πρόβλημα γοήτρου, αλλά ως θέμα που σχετίζεται με τους Ιερούς Κανόνες και το Ευαγγέλιο.

Όσοι είναι μέλη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και αγαπούν τον Χριστό και την Εκκλησία γνωρίζουν ότι στον κατάλογο προς αρχιερατεία δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να προστεθούν τα ονόματα των αρχιερέων που υπηρέτησαν στο παρελθόν στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Καταρχήν επειδή η εκλογή κάποιου από αυτούς στη Μητρόπολη Σικάγου σημαίνει εφαρμογή του αντικανονικού και θεομίσητου μεταθετού. Αλλά και επειδή ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. 

Ακόμη! Ορισμένα ονόματα Αρχιμανδριτών δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να συμπεριληφθούν στον κατάλογο προς αρχιερατεία επειδή δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Ο Σεβ. Αμερικής και οι άλλοι συνοδικοί που θα μεταβούν στην Βασιλεύουσα πρέπει να θέσουν υπόψη του Παναγιώτατου τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος ορισμένων επισκόπων και πρεσβυτέρων που τους καθιστούν υπόδικους και όχι υποψήφιους προς αρχιερατεία.

Τι είναι που δεν πρέπει να γίνει στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Επαρχιακής Συνόδου με τον Παναγιώτατο;

Η συζήτηση στο Φανάρι δεν πρέπει να διεξαχθεί με βάση το γόητρο του Παναγιώτατου ή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου ή της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ή του Θεοφιλέστατου Ζήλων κ. Σεβαστιανού.

Το πρόβλημα που προέκυψε δεν είναι θέμα γοήτρου. Είναι θέμα συμμόρφωσης προς τους Ιερούς Κανόνες και προς τις επιταγές του Ευαγγελίου.

No comments:

Post a Comment