Monday, July 3, 2017

«ΑΜΗΝ», ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ ΚAΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ…


«ΑΜΗΝ», ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ ΚAΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ…

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Άμα τη κυκλοφορία του «Μηνύματος του Αγίου Όρους περί της Αγίας και Μεγάλης εν Κρήτη Συνόδου» της 30.6., το γνωστό ιστολόγιο «Αμήν» έσπευσε, εν χαρά και αγαλλιάσει, να κατακεραυνώσει τους «αντι-συνοδικούς» και «αντι-οικουμενιστές». Ακούσατε, χριστιανοί και το πλήρες «Αμην»-τικό «τιτίβισμα»: «Λούφαξαν οι αντι-συνοδικοί και αντι-οικουμενιστές! Μάλλον τους προσγείωσαν οι Αγιορείτες που μίλησαν και για Αγία και για Μεγάλη Σύνοδο»! 

Πριν από κάθε παρατήρηση στο ανωτέρω κείμενο  έχουμε να παρατηρήσουμε ότι το Μήνυμα του Αγίου Όρους δέχεται τα αποφασισθέντα από το Άγιον Όρος και προ του Κολυμβαρίου, αλλά και την γνωστή αποτίμηση των τελικών κειμένων του Κολυμβαρίου. Είναι γνωστόν ότι στην εν λόγω αποτίμηση το Άγιον Όρος απορρίπτει ότι αντορθόδοξο στοιχείο διατυπώθηκε στην Κρήτη και επισημαίνει ότι τα κείμενα έχουν πολλές ασάφειες και αμφισημίες που δημιουργούν νευρικότητα και σκανδαλισμό στο λαό του Θεού και αφήνουν ανοικτό το πεδίο για σχισματικές τάσεις. 

Όσον αφορά τους «Αντι-συνοδίτες», αλλού να κοιτάζει το «Αμήν» όταν ρίχνει τη λάσπη του. Όσοι υποστηρίζουν αταλάντευτα τις αποφάσεις των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων της Εκκλησίας ΔΕΝ είναι ούτε ψιλώ ονόματι «αντι-συνοδίτες» αλλά τέκνα της Εκκλησίας. Αντισυνοδίτες τη αληθεία, είναι όσοι ευτέλισαν το συνοδικό θεσμό με τις πρωτοφανείς και αντισυνοδικές ενέργειές τους, όσοι παρόπλισαν τις ψήφους των άνω των οκτακοσίων επισκόπων της οικουμενικής Ορθόδοξίας με τις γνωστές, αλήστου μνήμης, μεθοδεύσεις του 24-1, που είχε ως αποτέλεσμα η ΜΙΑ θετική ψήφος του Προκαθημένου του Πατριαρχείου της Σερβίας να υπερισχύσει των 17 αρνητικών ψήφων των Σερβων επισκόπων! 

Ή νομίζουν ότι ξεχάσαμε τις μεθοδεύσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των συν αυτώ, που, εν μια νυκτί, την σαφή και ομόφωνη συνοδική απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά της αναγνωρίσεως των αιρετικών ως «ετεροδόξων Εκκλησιών και Ομολογιών» την πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων υπερψηφίζοντας το κακώνυμο Άρθρο 6 στο Κολυμβάριο; 

Όσον αφορά τους αντι- οικουμενιστές, εδώ το «Αμήν» λέει την αλήθεια. ΜΑΛΙΣΤΑ πολεμούμε την αίρεση του Οικουμενισμού. 

Τέλος, πολύ θα ήθελαν οι οπαδοί του Οικουμενισμού να «λουφάξουν» οι αντίθετες φωνές. Πολλού γε και δή. Οι ευσεβείς σας πόθοι, παρά ταύτα, θα μείνουν ανεκπλήρωτοι. Ένα να βάλετε βαθιά μες την καρδιά σας: Ζη Κύριος ο Θεός. Ο Οικουμενισμός ΔΕΝ θα περάσει.

No comments:

Post a Comment