Thursday, July 6, 2017

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΚΑΓΟΥ Ο ΖΗΛΩΝ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ


ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΚΑΓΟΥ Ο ΖΗΛΩΝ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, από τον “Εθνικό Κήρυκα”, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Θεόδωρου Καλμούκου:

“Τον Επίσκοπο Ζήλων κ. Σεβαστιανό επέλεξε κατά την διαδικασία επιλογής του τριπροσώπου για Μητροπολίτη Σικάγου η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου.

Ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός ήταν μέχρι τώρα Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής συνόδου κατά τα τελευταία ένδεκα χρόνια και συνάμα Πνευματικός Σύμβουλος της Εθνικής Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπής

Το αποτέλεσμα της συνεδρίας της Επαρχιακής Συνόδου θα αποσταλεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Ιερά Σύνοδος του οποίου υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου θα προβεί επίσημα στην εκλογή, επικυρώνοντας ουσιαστικά σύμφωνα με την επικρατούσα παράδοση την εκφρασθείσα γνώμη και επιλογή της ενταύθα Επαρχιακής Συνόδου.

Τονίζεται ότι ο Επίσκοπος κ. Σεβαστιανός ήταν επιλογή του ιδίου του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου.”

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας για την εκλογή του Θεοφιλέστατου Ζήλων κ. Σεβαστιανού στη Μητρόπολη Σικάγου.

Ο Θεοφιλέστατος έχει κερδίσει την αγάπη του ποιμνίου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τον ταπεινό, ευγενικό και προσηνή χαρακτήρα του.

Ο Θεοφιλέστατος Ζήλων είναι άνθρωπος διαλλακτικός, καθόλου συγκρουσιακός και αποφεύγει την επίδειξη.

Το γεγονός ότι είναι προσωπική επιλογή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου σημαίνει ότι ο Σεβασμιώτατος Γέρων Αμερικής έχει πειστεί για το ήθος και τα διοικητικά προσόντα του Θεοφιλέστατου και ως εκ τούτου αναμένεται η διακονία του να είναι κατά Θεόν.

Ο Θεοφιλέστατος Ζήλων είναι ο πρώτος Κυπριακής καταγωγής επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ελπίζουμε ότι μετά την ενθρόνισή του στη Μητρόπολη Σικάγου θα βάλει τάξη ορισμένα πράγματα που από χρόνια προκαλούν σκανδαλισμό και ότι θα τερματίσει τις οικουμενιστικές ασχημίες που συμβαίνουν σ’ αυτή τη Μητρόπολη ιδιαίτερα από τον Θεοφιλέστατο Μωκησσού κ. Δημήτριο, βοηθό επίσκοπο που υπηρετεί στη Μητρόπολη Σικάγου.

Η εκλογή του Θεοφιλέστατου Ζήλων αποτελεί έκπληξη επειδή άλλα ονόματα φέρονταν ως επικρατέστερα για τη Μητρόπολη Σικάγου.

Ταπεινά και υικά συγχαίρουμε εκ βάθους καρδίας τον Θεοφιλέστατο και του ευχόμαστε καρποφόρα ποιμαντορία στη Μητρόπολη Σικάγου.

No comments:

Post a Comment