Sunday, June 25, 2017

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ: “ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ή ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ;”


ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ: “ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ή ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ;”

Του ιστολογίου “Κατάνυξις”
=====

Με τρόμο πληροφορούμαστε τις “χαριτωμένες πρωτοβουλίες” Αρχιερέων σχετικές με την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι η ίδρυση “Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών”, από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά. Όχι τόσο ως προς την υπερβολή του τίτλου της, σήμα κατατεθέν του ιδρυτού Μητροπολίτου της, αλλά ως προς τη σκοπιμότητα που καλείται να υπηρετήσει, τούτη την κρίσιμη ώρα για την Ορθοδοξία.

Αναλαμβάνει δράση ενημέρωσης “υψηλού επιπέδου”, με τη μορφή μοριοδοτούμενης πιστοποίησης, με την αρωγή βεβαίως του Οικουμενιστικού Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Θέμα της επιμόρφωσης; Το πλέον ακανθώδες και ελεγχόμενο για την εισαγωγή της αίρεσης, καθώς και της πρωτοφανούς Εκκλησιολογικής εκτροπής ζήτημα της αποφάσεως: “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον”. Μια απόφαση  που σημειωτέον υπέγραψε φαρδιά πλατιά και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά. (Στα αλήθεια, κάντε τον κόπο και ρωτήστε τον κατά πρόσωπο, να δούμε τί απαντά στα εξής ενδεικτικά ερωτήματα: Υπάρχει η παναίρεση του Οικουμενισμού; Υπάρχει η πανθρησκεία; Τις υπηρετούν και τις δύο Ορθόδοξοι Πατριάρχες όπως ο οικουμενικός κ. Βαρθολομαίος; Ο Πάπας έχει ιερωσύνη;).

Η τεκμηριωμένη πια και δικαιολογημένη πλήρως, πικρή, εμπειρία από την άλλη θεολογική Ακαδημία, εκείνη του Βόλου, μας επιβάλλει να ορθώσουμε τείχος διαμαρτυρίας, λόγον αφυπνιστικό και ελεγκτικό για την επιχειρούμενη εκτροπή. 

Προσπαθήσαμε να καταστήσουμε σαφές, στον πιστό λαό του Θεού που αγρυπνά και ανησυχεί για τον Οικουμενιστικό κατήφορο της διοικούσης Εκκλησίας, πως τέτοιου είδους επιμορφώσεις, δεν είναι απροϋπόθετες. Δεν αποτελούν κοσμική σοφία, ή ακόμη χειρότερα, δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας μοριοδοτούμενες ατραξιόν.

Αν δεν υπηρετούν την αλήθεια της πίστεως, αν δεν ομολογούν Χριστό και Ορθοδοξία, τότε είναι εκ του πονηρού. Μορφώνουν τον πιστό λαό και τους κληρικούς στην αίρεση. Όταν η Ορθοδοξία είναι καζάνι που βράζει, όταν η υπομονή των αγνών παπάδων εξαντλείται και ένα πρωτοφανές τσουνάμι αποτειχίσεων έρχεται, ποιον άραγε μπορεί να πείσει ο Ιεράρχης του Λαγκαδά για τις προθέσεις του, όταν ο ίδιος έχει βάλει την υπογραφή του;

No comments:

Post a Comment