Monday, June 12, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο σύντομο βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος διατύπωσε διάφορες θέσεις που προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και γεννούν ερωτηματικά.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος είπε ότι δεν είναι όλοι οι επίσκοποι προδότες της πίστεως!

Ασφαλώς και δεν είναι! Αλλά ποιός ποτέ είπε τέτοιο πράγμα;

Ποιος θα τολμούσε να χαρακτηρίσει ως προδότη της πίστεως λ.χ. τον Σεβ. Ναυπάκτου ή τον Σεβ. Κυθήρων ή τον Πατριάρχη Βουλγαρίας;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΝΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;
_______

Είπε, ακόμη, ο Σεβ. Παροναξίας ότι από παιδάκι άκουε από ορισμένους να λένε ότι προδίδεται η πίστη και ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε Παπικοί αλλά αυτό είναι κινδυνολογία επειδή δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος.

Μάλιστα Σεβασμιώτατε! Πολλοί -και όχι ορισμένοι, όπως αναφέρατε στην ομιλία σας-, εκφράζουμε αυτό το φόβο και συνεχόμαστε από μεγάλη αγωνία διότι όντως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ουνιτικής ένωσης της Ορθοδοξίας με τους Παπικούς.

Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα ονόματα που διατύπωσαν αυτό το φόβο:  Ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς, ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης, ο Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος, ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος, ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Παύλος και βεβαίως ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
__________

Αν ανατρέξετε, Σεβασμιώτατε, στο μνημειώδες έργο του π. Επιφανίου “Τα δύο άκρα”, που καθορίζει - όπως και τα βιβλία του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς- τις συντεταγμένες του αντιοικουμενιστικού αγώνα και κωδικοποιεί όλη την Πατερική, Συνοδική και Κανονική παράδοση της Εκκλησίας αναφορικά με τον Οικουμενισμό και το Σχίσμα, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει το άρθρο “Ο αρξάμενος “διάλογος” και οι εξ αυτού κίνδυνοι” (σσ. 40-47.)

Σ’ αυτό το άρθρο ο π. Επιφάνιος διατύπωσε ξεκάθαρα το φόβο ότι οι Οικουμενιστές έχουν σχέδιο να προχωρήσουν ιεροκρυφίως σε ένωση με τους Παπικούς με τη μέθοδο του “λαικού οικουμενισμού” και με ουνιτικές πρακτικές.

Διερωτούμαι Σεβασμιώτατε: Θεωρείτε τον Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο “φοβικό” αντιοικουμενιστή και παραμυθά με καλπάζουσα φαντασία που κινδυνολογεί ότι υπάρχει σχέδιο μη κατά Θεόν ένωσης της Ορθοδοξίας με τον Παπισμό;

Θα συνεχίσουμε -συν Θεώ- το σχολιασμό της ομιλίας του Σεβ. Παροναξίας σε προσεχές άρθρο.

No comments:

Post a Comment