Monday, June 26, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”, το ακόλουθο μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου:

“Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ιερού μηνός του Ραμαζανίου, επιθυμώ να εκφράσω τις ειλικρινείς και φιλάδελφες ευχές μου προς την ευλογημένη χώρα μας την Αίγυπτο, αλλά και προς όλους τους Μουσουλμάνους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την ελπίδα η Ειρήνη του Θεού, κοινός παρανομαστής του αξιακού συστήματος όλων των θρησκευτικών παραδόσεων που άνθισαν στην περιοχή, να πρυτανεύσει έναντι κάθε προσπαθείας παρεκτροπής προς το διχασμό και τη βία.

Προσεύχομαι νυχθημερόν προς τον Θεό της Ειρήνης, της Αγάπης και της Καταλλαγής, να κλείσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της βίας. Προσεύχομαι νυχθημερόν, όπως το ήθος της διαλεκτικής αγάπης, αποστομώσει τους αδιέξοδους πολεμικούς μονολόγους.

Ιδιαίτερο εόρτιο χαιρετισμό, με αισθήματα ειλικρινούς αγάπης και τιμής, απευθύνω προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με την ευχή να τού δίδει ο Θεός δύναμη στα ευθυνοφόρα καθήκοντά του, για την πρόοδο και την ευημερία του λαού.

Στην ευθυνοφόρο του αυτή προσπάθεια, να χαράξει μια νέα προοπτική για την ευλογημένη μας Αίγυπτο, προοπτική που θα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού, τον συνοδεύουν οι συνεχείς προς τον Ένα και Μοναδικό Δημιουργό Θεό προσευχές μας.”

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με αυτό τον κήπο των κακοδοξιών του Αλεξανδρινού Προκαθημένου; Μέσα σε λίγες αράδες συμπεριέλαβε σωρεία οικουμενιστικών αιρέσεων που τον αποδεικνύουν στην πράξη οπαδό του πιο απαίσιου συγκρητισμού.

Με το Μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας σαφέστατα δέχεται ότι ο Θεός που πιστεύουμε είναι ο ίδιος με τον Θεό των Μωαμεθανών.!!! Δέχεται, δηλαδή, την διαθρησκειακή οικουμενιστική κακοδοξία της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου για τις λεγόμενες “Αβρααμικές θρησκείες”.!!!

Όχι Μακαριώτατε Αλεξανδρείας. Δεν πιστεύουμε στον ίδιο Θεό με τους Μωαμεθανούς. Εμείς πιστεύουμε στον Χριστό, τον Μόνον αληθινό Θεό, και οι Μωαμεθανοί σε ένα ανύπαρκτο ον.

Ο Μακαριώτατος προχωρεί πάρα πέρα και μιλά για το διαβόητο “αξιακό σύστημα” των θρησκειών. Αυτό τελικά είναι κατά την αντίληψή του ο νόμος του Ευαγγελίου.!!! Οι περίφημες “αξίες” οι ιδιαζόντως προσφιλείς στους Ρώσσους ιεράρχες οι οποίοι δεν διστάζουν να κάνουν κοινές ποιμαντικές παραστάσεις, όχι μόνον με αιρετικούς αλλά και με Μωαμεθανούς και άλλους αλλόθρησκους, για να κατοχυρώσουν στην κοινωνία τις λεγόμενες “αξίες”. Αλλά έτσι δεν εμπεδώνουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον “λαικό Οικουμενισμό”;

Τι να πει κανείς για το γεγονός ότι ορθόδοξος Πατριάρχης απευθύνει μήνυμα στους Μωαμεθανούς για τον “ιερό μήνα του ραμαζανίου”; “Ιερός μήνας” το ραμαζάνι, Μακαριώτατε Αλεξανδρείας; “Ποίον σε έπος φύγεν έρκος οδόντων;" Έλεος πια! Δεν φτάνει που σας είδαμε -όπως και άλλους Πατριάρχες και επισκόπους- να δωρίζετε το “Ιερό Κοράνιο” σε Μωαμεθανούς, δεν φτάνει που είδαμε τον Πατριάρχη Αντιοχείας να βάζει τον μουφτή της Συρίας να κάνει κήρυγμα την ώρα της Θείας Λειτουργίας ενώ ο Μακαριώτατος Αντιοχείας ήταν ενδεδυμένος άπασαν την αρχιερατικήν αυτού στολήν, τώρα έχουμε εσάς, Μακαριώτατε, να χαρακτηρίζετε το μήνα του ραμαζανίου “ιερό”.!!!

Δεν περνά, δυστυχώς, ούτε μια μέρα που να μη σκανδαλίσουν την ορθόδοξη συνείδηση οι Οικουμενιστές. Ούτε μία ημέρα...

No comments:

Post a Comment