Monday, June 26, 2017

ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ, Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ


ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ, Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Σε Μήνυμά του προς τους Μωαμεθανούς με την ευκαιρία του μήνα Ραμαντάν (Ραμαζάνι), (ένατου μηνός του σεληνιακού μωαμεθανικού έτους) ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος έσπευσε να χαρακτηρίσει τον εν λόγω μήνα «ιερόν». 

Οι Μωαμεθανοί πιστεύουν ότι κατά το μήνα αυτό δόθηκε στον Μωάμεθ από τον…αρχάγγελο Γαβριήλ, το πρώτο και βασικό μέρος του Κορανίου. Το βιβλίο αυτό  παρουσιάζει την πίστη στον Αλλάχ, που σημειωτέον ΔΕΝ έχει καμμία σχέση με το Θεό, όπως αυτός αποκαλύπτεται στην Αγία Γραφή. Διότι το βιβλίο αυτό αρνιέται πεισματικά, εμμανώς και επιμόνως την Τριαδικότητα του Θεού και τη θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. «Πράγματι βλασφήμησαν όσοι είπαν: «Ο Αλλάχ είναι ένας από τους τρεις της Τριάδος», γιατί δεν υπάρχει άλλος Θεός απ’ αυτόν και αν δεν παραιτηθούν απ’ το λόγο τους αυτό, τότε αυτοί είναι άπιστοι και φοβερά βασανιστήρια θα πέσουν  στους βλάσφημους» (Σούρα 5. Το τραπέζι, εδάφ. 73). Ο Ιησούς «δεν είναι τίποτε (περισσότερο) από ένας δούλος (του Αλλάχ) που τον περιβάλαμε με τη χάρη μας και τον κάναμε ένα παράδειγμα για τα παιδιά του Ισραήλ» (Σούρα 43, Ο στολισμός, εδάφ. 59). Δεν μπορεί συνεπώς ο μήνας αυτός, που συνδέεται άμεσα με το βιβλίο που βλασφημεί την πίστη των Ορθοδόξων, να είναι καθ’ οιονδήποτε τρόπον ιερός. 


Δεν εννοεί ο Μακαριώτατος ότι μεταξύ ημών και αυτών «χάσμα μέγα εστήρικται»; Μήπως νομίζει ότι με τέτοια λογάκια θα σταματήσουν οι οπαδοί του «προφήτη» να σφάζουν όποιον βρουν μπροστά τους; Σημειώνει επίσης στο μήνυμά του: «Η ειρήνη του Θεού, κοινός παρονομαστής του αξιακού συστήματος όλων των θρησκειών που άνθισαν στην περιοχή». Γιατί ο Μακαριώτατος επιμένει σε ψηλαφητές ανακρίβειες; Δεν έχει υπόψη του ότι, κατά την άποψη των Μωαμεθανών, ο κόσμος είναι χωρισμένος σε δύο περιοχές: α΄Νταρ ουλ Ισλάμ (οίκος του Ισλάμ) και β΄ Νταρ ουλ Χαρκ (οίκος του πολέμου); Ειρήνη στον κόσμο θα έλθει ΜΟΝΟ όταν κυριαρχήσουν παγκοσμίως οι Μωαμεθανοί!!! Αυτή είναι η μωαμεθανική διαδασκαλία περί ειρήνης. Γιατί επιμένει να μεταμορφώνει τον αιμοδιψή, αιματοβαμμένο και αιμοσταγή Μωαμεθανισμό σε ειρηνική θρησκεία; Δεν καταλαβαίνει ότι οι οπαδοί του «προφήτη» απλώς κουνούν περιφρονητικά τα κεφάλια και ακονίζουν μεθοδικά τα ξίφη τους, σχεδιάζοντας το επόμενο κτύπημα; Δεν ωφελεί να ζούμε με ψέμματα, ούτε να τους απαλλάσσουμε από το φιλοπόλεμο της θρησκείας τους, αφού το τζιχάντ («ιερός» πόλεμος) είναι γι’ αυτούς βασικό δόγμα πίστεως.

No comments:

Post a Comment