Thursday, May 25, 2017

ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΟΛΚΗΣ


ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΟΛΚΗΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Κατά τη «Ρομφαία», στις 23 τρέχοντος συναντήθηκαν στη Μόσχα ο «πατριάρχης» των Κοπτών (Αιγυπτίων Μονοφυσιτών) κ. Ταούντρος Β΄ με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο. Προσφωνώντας τον μονοφυσίτη αξιωματούχο ο Μακαριώτατος είπε και τα πιο κάτω: «Με το έλεος του Θεού δεν υπάρχουν μεταξύ των Εκκλησιών μας κάποια προβλήματα. Υπάρχουν θεολογικά ζητήματα,τα οποία κληρονομήσαμε από το μακρινό παρελθόν μας και επί των οποίων συνεργαζόμαστε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις υφιστάμενες διαφωνίες». 

Εν πρώτοις, κατά το Μακαριώτατο Μόσχας, μεταξύ Ορθοδόξων και Μονοφυσιτών, όλα βαίνουν καλώς! Ουδέν πρόβλημα. Εκκλησία εμείς οι Ορθόδοξοι, Εκκλησία και οι αιρετικοί Μονοφυσίτες, που αρνούνται την Δ΄ Οικουμενική Συνόδο και όσες ακουλούθησαν, όπως και τη διδασκαλία τους!!! Δεν πήγε μεν ο Μακαριώτατος κ. Κύριλλος στο Κολυμβάριο αλλά δεν διστάζει να υιοθετήσει τη βασική του κακοδιδασκαλία περί «ετεροδόξων Εκκλησιών και Ομολογιών»! 

Αλγεινή εντύπωση προξενεί και η δήλωσή του περί μακρινού παρελθόντος. Λες κι οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων αποτελούν παρανυχίδες και ήσσονα ζητήματα, με τα οποία ασχολούμαστε καταναγκαστικά και με βαριά καρδιά, διότι άλλα είναι τα προβλήματα που «καίνε» το σύγχρονο άνθρωπο, επειδή δεν ασχολείται με το παρελθόν!

Η δεύτερη δήλωση του Μακαριώτατου κ. Κυρίλλου έχει ως ακολούθως: «Αποτεινόμενοι στην κοινωνία μας τονίζουμε ότι μια από τις λύσεις, πώς δηλ. να περιορίσουμε την τρομοκρατία, είναι η θρησκευτική μόρφωση και η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Η σημερινή κοινωνία οφείλει να καταλάβει τη σημασία της χριστιανικής ηθικής, της μουσουλμανικής ηθικής και της θρησκευτικής ηθικής γενικά».

Με απλά λόγια ο Ρώσσος Πατριάρχης μας λέει: Για την τρομοκρατία φταίει η αγραμματωσύνη των Μωαμεθανών.!!! Όταν μορφωθούν οι Μωαμεθανοί θρησκευτικά, δηλαδή όταν μάθουν τι λέει το Κοράνι και οι μωαμεθανικές παραδόσεις, θα πετάξουν πάραυτα τα εκρηκτικά με τα οποία είναι ζωσμένοι, θα πετάξουν τις χαντζάρες και θα γίνουν αρνάκια!!! Μα καλά. Δεν διακηρύττει το «ιερόν» Κοράνιον ότι όπου βρουν «απίστους» οι καλοί οπαδοί του «προφήτη» πρέπει να τους σφάζουν μέχρι που να κολυμπήσουν στο αίμα τους (sic); 

Aπό την άλλη, γιατί συγχύζει τη χριστιανική ηθική με την ηθική που λανσάρει ο «προφήτης»; Δεν γνωρίζει ότι η διαφορά τους είναι όση είναι η λαμπροφόρος ημέρα από το ζόφο της νύκτας; Ποια σχέση έχει το μωαμεθανικό τζιχάντ με το «όστις θέλεις οπίσω μου ελθείν» του Χριστού; 

Τέλος λόγου. Η Ρωσσική Εκκλησία ένα πράγμα επιβάλλεται να κάνει, εδώ και τώρα: Να υπερασπιστεί την Ορθόδοξη πίστη και να αφήσει πάραυτα τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς.

No comments:

Post a Comment