Friday, May 26, 2017

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ



ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τι μαθαίνουμε από το βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης;

Ότι υπάρχουν ενορίες στην Εκκλησία της Ρουμανίας που διέκοψαν το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη επειδή συμμετέσχε και υπόγραψε τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

“Το πλήθος των πιστών της ενορίας, γράφει το ιστολόγιο “Πατερική παράδοσις”, έφραξε την είσοδο του Ναού, την ώρα που έφτασε η επιτροπή που έστειλε ο Μητροπολίτης Μολδαβίας Θεοφάνης όπου αποτελείτο από τριάντα ιερείς περίπου. Σκοπός τους ήταν να επιβάλουν ένα ιερέα στην ενορία, ο οποίος θα μνημονεύει τον Μητροπολίτη παράλληλα με τον ιερέα της ενορίας (π. Ιωάννη) ο οποίος ἔχει διακόψει το μνημόσυνο του Μητροπολίτου, για λόγους πίστεως μετά την σύνοδο της Κρήτης (16 Ιουν. 2016).”

Οι πιστοί της ενορίας απαίτησαν από τον ιερέα τους να διακόψει το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη για τη συμμετοχή του στη Σύνοδο της Κρήτης. 

Όταν ο κυρίαρχος επίσκοπος αποφάσισε να εγκαταστήσει άλλο ιερέα στην ενορία οι πιστοί ξεσηκώθηκαν ομαδικά και έφραξαν την είσοδο στους εκπροσώπους του επισκόπου και αρνήθηκαν να τους δώσουν τα κλειδιά του ναού.

Οι σκηνές, που προβάλλει το βίντεο, δείχνουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στην Εκκλησία της Ρουμανίας εξαιτίας της αποτείχισης. 

Είπαμε και ξαναλέμε ότι όσοι αποτειχίζονται πρέπει να προσέξουν -Θεός φυλάξοι- να μη γίνουν σχισματικοί.

Οι Οικουμενιστές, όμως, καλόν είναι να έχουν υπόψη τους ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην Εκκλησία ΜΟΝΟΝ και ΜΟΝΟΝ επειδή οι ίδιοι καταπατούν επί καθημερινής βάσεως τους κανόνες της Εκκλησίας που απαγορεύουν την συμπροσευχή με αιρετικούς και αλλόθρησκους, συμμετέχουν στο ΠΣΕ σαν ισότιμα μέλη και υπογράφουν τις αντορθόδοξες αποφάσεις του, υπογράφουν και βάζουν σε πράξη προδοτικές συμφωνίες με τους αιρετικούς, εκδίδουν κακόδοξα κείμενα και πάνω από όλα, με την οικουμενιστική Σύνοδο της Κρήτης, κατόρθωσαν να θεσμοθετήσουν τον Οικουμενισμό σαν πίστη της Εκκλησίας.

Προσευχόμαστε θερμά οι εν Χριστώ πατέρες και αδελφοί μας που προχώρησαν στη διακοπή του μνημοσύνου του αιρετίζοντος οικείου ιεράρχη να προσέξουν να μη γίνουν σχισματικοί. Πλήν, όμως, οι Οικουμενιστές έχουν ακέραιη την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment