Monday, May 15, 2017

ΩΣ «ΣΠΑΘΗ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ» ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ


ΩΣ «ΣΠΑΘΗ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ» ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ

(Για την εγκληματική κακοδοξία του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού για τις εκτρώσεις)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Εξακολουθούν να προβάλλονται οι ανυπόστατες εκφράσεις αμφισβήτησης του ηχητικού ντοκουμέντου που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο (με τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό να εκφράζεται με πλανεμένες απόψεις στο θέμα των εκτρώσεων για το κυοφορούμενο έμβρυο, πριν τον τρίτο μήνα της κυήσεως).

Προβάλλουν τον ισχυρισμό  ότι δήθεν με την τεχνολογία σήμερα μπορεί να γίνουν πολλά.  Η απάντηση όμως έρχεται στο «ίδιο μήκος κύματος»: Με την τεχνολογία σήμερα μπορεί να δοκιμασθεί η αξιοπιστία και η αυθεντικότητα του ηχητικού ντοκουμέντου. 

Το κατεξοχή τεκμήριο αμφισβήτησης του εν λόγω ηχητικού ντοκουμέντου, στηριζόταν στον ισχυρισμό ότι επιστημονικώς υπάρχει η δυνατότητα να γίνει  τέλεια απομίμηση της φωνής κάποιου, πράγμα που δεν ευσταθεί (όταν έχεις γνώση της φωνής κάποιου, αντιλαμβάνεσαι την απομίμηση). 

Η τέλεια απομίμηση της φωνής κάποιου δεν είναι κατορθωτή, ούτε με τα σύγχρονα τεχνικά μέσα.  Επιπρόσθετα παρέχεται η τεχνική δυνατότητα εξακρίβωσης της αξιοπιστίας του ηχητικού ντοκουμέντου, με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας.

Αυτό θα αποβεί ευεργετικό και για όσους λοιδορούν ως συκοφάντες τους ανασκευάσαντες την πλάνη του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, γιατί θα πάψουν τα αμαρτήματα της ύβρεως και της συκοφαντίας.

Οι θεολόγοι που τοποθετήθηκαν με αληθείας λόγους, στο ηχητικό ντοκουμέντο έχουν καθυβρισθεί ως συκοφάντες, από ιστολόγια που ιδιοτελώς στηρίζουν τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, τόσο από την άποψη της πλανεμένης θέσης που εξέφρασε ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, όσον και από την επιπόλαια και ιδιοτελή αμφισβήτησή της. Ως εκ τούτων καθίσταται αναγκαία η αποκατάσταση της αλήθειας. 

Ο ερχομός τόσων πατέρων της Μονής Βατοπαιδίου στην Κύπρο, καθ’ οδόν προς τους Αγίους Τόπους την επόμενη εβδομάδα, θα είναι μια ευκαιρία ανασκευής. Μπορούν να απευθυνθούν προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, για αποκατάσταση της αλήθειας, αν ειλικρινά αμφισβητείται. Ως δαμόκλειος σπάθη όμως επικρέμμεται η αλήθεια, καθότι με την τεχνολογία σήμερα μπορεί να δοκιμασθεί η αξιοπιστία και η αυθεντικότητα του ηχητικού ντοκουμέντου.

Πιστεύομε ότι αν απευθυνθούν προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, θα είναι η οδός προς αποκατάσταση της αλήθειας. Είναι και μια ευκαιρία απολογίας από τα ιστολόγια που ιδιοτελώς στηρίζουν τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό και επιδόθηκαν στη ψευδέστατη λοιδορία και σε απαράδεκτες ύβρεις. Αν απευθυνθούν προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, θα αποκτασταθεί η αλήθεια, αλλά θα γίνει και αφορμή καταδίκης και άλλων κακοδοξιών του.

No comments:

Post a Comment