Thursday, April 27, 2017

ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου 
=====

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος “κατέθεσε την βαθύτατη θλίψη του για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αίγυπτο, τους νέους μάρτυρες της Κοπτικής Εκκλησίας, οι οποίοι ακολούθησαν το παράδειγμα του Αγίου Γεωργίου, μαρτυρώντας για την πίστη τους στον Ιησού Χριστό. Το δένδρο της Εκκλησίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τρέφεται και αυξάνει από το αίμα των μαρτύρων Της.”

Καταρχήν ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας μιλά για Κοπτική Εκκλησία. Αναγνωρίζει έτσι ότι οι αιρετικοί Μονοφυσίτες είναι Εκκλησία σύμφωνα με την κακόδοξη διδασκαλία της Συνόδου της Κρήτης.

Προχωρά, όμως, ένα βήμα πάρα πέρα και αναγνωρίζει τους Μονοφυσίτες Κόπτες σαν μάρτυρες της Εκκλησίας που τρέφουν και αυξάνουν με το αίμα τους το δένδρο της Εκκλησίας.!!!

Ουδεμία φυσικά έκπληξη δοκιμάζουμε από τις δηλώσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Σύνοδο της Κρήτης μαζί με τους άλλους οικουμενιστές για να διαστρέψει την πίστη της Εκκλησίας.

Είναι κρίμα επειδή προίσταται του κατεξοχήν ιεραποστολικού Πατριαρχείου το οποίο μπορεί να επιτελέσει θαύματα αν το ιεραποστολικό του μήνυμα καταθέτει ορθόδοξη ομολογία πίστεως και όχι οικουμενιστικές δοξασίες.

Βεβαίως υπάρχει η δυνατότητα μετανοίας, όπως, υπάρχει και η δυνατότητα παραίτησης από τον Πατριαρχικό Θρόνο για να δοθεί η ευκαιρία να επιλεγεί Πατριάρχης κληρικός από το κλίμα του Πατριαρχέιου Αλεξανδρείας ή από άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία, ο οποίος να εμφορείται από ορθόδοξο φρόνημα, να έχει αξιόλογη θεολογική συγκρότηση, αλλά και το ηθικό κύρος να εκλέγει επισκόπους αμέμπτου ήθους για να βοηθήσουν την Εκκλησία της Αλεξανδρείας.

Δεν είναι κανένα μυστικό ότι σήμερα το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας βρίσκεται σε καθοδική πορεία σε όλους τους τομείς και η προσωπική ευθύνη του Μακαριώτατου κ. Θεόδωρου γι’ αυτό είναι καθοριστική.

Ας παραιτηθεί, λοιπόν, για να δώσει τη δυνατότητα εκλογής κατάλληλου προσώπου στο Θρόνο του Αγίου και Ευαγγελιστή Μάρκου.

No comments:

Post a Comment