Wednesday, April 26, 2017

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΙΣΧΟΥΣ ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ



ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΙΣΧΟΥΣ ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ιστορίες ντροπής ξετυλίγονται στο Άγιον Όρος. Ο διωγμός των μοναχών που διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου συνεχίζεται με αποφευκτέο ζήλο.

Η φωτογραφία της ανάρτησης δείχνει έγγραφο, που απεκάλυψε το ιστολόγιο “Ο Παιδαγωγός”, με το οποίο εντελώς αυθαίρετα και παράνομα κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία των κελλιωτών πατέρων που διέκοψαν το μνημόσυνο του οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Το ίδιο ιστολόγιο καταγγέλλει, επίσης, ότι μοναχός, που διέμενε στη Μονή Κουτλουμουσίου για 23 χρόνια, ξαφνικά βρήκε το κελλί του κλειδωμένο, επειδή διέκοψε το μνημόσυνο του Πατριάρχη. Τον έδιωξαν νηστικό από τη Μονή χωρίς να του δώσουν δικαίωμα να πάρει τα προσωπικά του είδη και αναγκάστηκε να αναζητεί στέγη και τροφή ζητιανεύοντας.

Αυτά τα αίσχη αντιβαίνουν το Νόμο του Ευαγγελίου, τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους και τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας. Ξεφεύγουν κυριολεκτικά από τους όρους της απλής ανθρωπιάς. 

Δυστυχώς -για τους παγκοίνως γνωστούς λόγους- ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, είναι ευάλωτος σε πιέσεις από το Φανάρι και έτσι η συμπεριφορά του έναντι των μοναχών, που διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, εκτρέπεται από την οδό της νομιμότητας και του Ευαγγελίου.

Οι διωγμοί των Αγιορειτών μοναχών δείχνουν προπαντός την υποκρισία και την αντιχριστιανική νοοτροπία των Οικουμενιστών, οι οποίοι για να εκδηλώσουν την κοσμική -και μη κατά Θεόν- αγάπη τους προς τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους δεν διστάζουν να καταπατούν με τις συμπροσευχές επί καθημερινής βάσεως τους Ιερούς Κανόνες, να υπογράφουν ατιμωτικές για την Ορθοδοξία συμφωνίες και να αποδέχονται αντορθόδοξα κοινά κείμενα στο διάλογο με τους αιρετικούς και στις συνελεύσεις του ΠΣΕ.

Οι Οικουμενιστές για τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους έχουν ένα πέλαγος αγάπης, όπως έλεγε ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος. Για τους Ορθόδοξους, όμως, που γνοιάζονται για την πίστη τους, έχουν φονικό μίσος, διωγμούς, κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων και προσαγωγή τους σε συνέδρια Άννα, Καιάφα και Πιλάτου με στόχο να τους καθαιρέσουν και να τους αποσχηματίσουν.

Βλέπει ο Θεός, όμως, όλα αυτά τα αίσχη και οι παρανομούντες θα λάβουν -αργά ή γρήγορα- ένδικη μισθαποδοσία.

Ένα πράγμα μόνο υπάρχει που πρέπει να προσέξουν οι αντικανονικά και παράνομα διωκόμενοι αποτειχισθέντες μοναχοί. Ανυπερθέτως πρέπει να ενστερνιστούν τη θεολογική γραμμή για τη διακοπή του μνημοσύνου του οικείου αιρετίζοντος ιεράρχη που ακολουθούν ο π. Θεόδωρος Ζήσης και οι συν αυτώ πατέρες επειδή αυτή είναι η πίστη της Εκκλησίας, αλλά και επειδή έτσι θα αφαιρέσουν τα προσχήματα από τους Οικουμενιστές οι οποίοι επιδιώκουν να τους καθαιρέσουν, να τους αποσχηματίσουν και να τους εκδιώξουν από το Άγιον Όρος, για να κατοχυρώσουν το κύρος της Συνόδου της Κρήτης.

No comments:

Post a Comment