Tuesday, April 18, 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΗΜΑΤΗ



ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΗΜΑΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αγαπητέ κ. Σημάτη,

Χριστός Ανέστη!

Πρόσεξα ότι στο ιστολόγιό σου υπάρχουν κείμενα που υπογράφεις και άλλα τα οποία δεν φέρουν την υπογραφή σου.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι πέραν των επώνυμων και ψευδώνυμων αρθογράφων υπάρχουν και άλλοι συντάκτες των σχολίων και των άρθρων που δημοσιεύει το ιστολόγιό σου;

Η απορία αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται στο ιστολόγιό σου, κανένας αναγνώστης δεν μπορεί να αναρτήσει σχόλια στα άρθρα σας εκτός και αν είναι μέλος του ιστολογίου.

Τίποτε το επιλήψιμο, φυσικά, αν συμβαίνει αυτό. Και πολλοί διαχειριστές σε ένα ιστολόγιο μπορεί να υπάρχουν και ο σχολιασμός των άρθρων μπορεί κάλλιστα να περιοριστεί μόνο στους διαχειριστές του ιστολογίου.

Αλλού είναι το πρόβλημα.

Το ερώτημά μου, αδελφέ μου, είναι το εξής:

Αν υπάρχουν και άλλοι αρθρογράφοι στο ιστολόγιο σου σίγουρα είναι αποτειχισμένοι. Δεν είναι έτσι;

Είναι πραγματικά ανακόλουθο να ελέγχετε τους άλλους και δη τον π. Θεόδωρο Ζήση, τον π. Νικόλαο Μανώλη και τον π. Φώτιο Βεζύνια επειδή αποτειχίστηκαν, αλλά δεν διέκοψαν την κοινωνία με όλη την Εκκλησία, και εσύ από την άλλη να έχεις ιστολόγιο -που επιγράφεται αποτείχιση- και ένας από τους διαχειριστές του να μην έχει διακόψει το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη.

Και να ήταν μόνον ότι δεν διέκοψε το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη κ. Σημάτη μου (if you know what I mean)....

Με την ελπίδα ότι σύντομα θα ανανήψεις και θα αποστασιοποιηθείς από το σχίσμα που βρίσκεσαι τώρα και θα επιστρέψεις στην Εκκλησία για να μη χάσεις την ψυχή σου.

Με πολλή εν Χριστώ αγάπη και εκτίμηση,

Παναγιώτης Τελεβάντος

No comments:

Post a Comment