Monday, April 10, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Τη στιγμή που η Ορθοδοξία συγκλονίζεται από την παναίρεση του Οικουμενισμού, ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, επιλέγουν να τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, πρωτοκλασάτο στέλεχος των “Ευαγγελιστών” του Οικουμενισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Από ποιον και γιατί έχει χαρακτηριστεί ως «Ο Ποιμένας του στοχασμού, της δημιουργίας και της ειρήνης», ας το κρίνει η Ιστορία. Σήμερα όμως επιβάλλεται να βεβαιωθούμε για το Ορθόδοξο φρόνημα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας:

Αναγνωρίζει Εκκλησιαστικότητα και σωστική Χάρη στους παπικούς;
Καταδικάζει τη ”Σύνοδο” της Κρήτης;
Καταδικάζει την παναίρεση του Οικουμενισμού;
Τελικά ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο οφείλουν να αναρωτηθούν κατά πόσον ορθοτομεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας;”

Τα ερωτήματα του ιστολογίου “Κατάνυξις” είναι ρητορικά. Δυστυχώς ο Μακαριώτατος Αλβανίας είναι ένας από τους πιο διαπρύσιους οικουμενιστές των ημερών μας που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη Σύνοδο της Κρήτης. Ο βίος και η πολιτεία του βρίθουν από οικουμενιστικές ασχημίες και ατέλειωτο πήγαινε-έλα στο Βατικανό. Ο Μακαριώτατος Αλβανίας υπήρξε πρόεδρος του ΠΣΕ. Πολλά κείμενα, ενέργειες και δηλώσεις του αποδεικνύουν ότι είναι, όχι μόνον διομολογιακός αλλά και διαθρησκειακός οικουμενιστής, ενώ υπάρχει βίντεο που δείχνει ότι στη Ραβέννα έδωσε τη Θεία Κοινωνία σε Παπικούς.

Ο ρόλος του στη Σύνοδο της Κρήτης υπήρξε αρνητικά καταλυτικός. Υποστήριξε τη θέσπιση μεικτών γάμων, όχι μόνο μεταξύ χριστιανών αλλά και μεταξύ αλλοθρήσκων. Επιβεβαίωσε έτσι ότι υιοθετεί την φοβερή πανθρησκειακή κακοδοξία των λεγομένων "Αβρααμικών θρησκειών" που θέσπισε η Β΄ Βατικάνεια Σύνοδος.

Ο Μακαριώτατος Αλβανίας πρότεινε η Σύνοδος της Κρήτης να καταδικάσει τον αντιοικουμενισμό ως αίρεση!!! κάτι που δεν υιοθέτησαν ούτε οι πιο προβεβλημένοι οικουμενιστές.

Η εγκύκλιος μάλιστα της Συνόδου της Κρήτης είναι καρπός της γραφίδας του Μακαριώτατου Αλβανίας και μαρτυρεί την εκκοσμίκευση της σκέψης του και τη διάβρωση του ορθόδοξου του φρονήματος. Πότε οι Σύνοδοι της Εκκλησίας εξέδιδαν διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Οι Σύνοδοι πολεμούσαν τις αιρέσεις, καθόριζαν τους ορθόδοξους όρους πίστεως και θέσπιζαν κανόνες ορθοδόξου ήθους και εκκλησιαστικής ευταξίας.

Δυστυχώς, ενώ βρίσκεται στας δυσμάς του βίου του, ο Μακαριώτατος Αλβανίας, αντί να δίνει ορθόδοξη ομολογία πίστεως, αποδεικνύει εαυτόν οπαδό του πιο απαίσιου συγκρητισμού. Κατασκανδαλίζει έτσι τους πιστούς, αμαυρώνει τη διακονία του και προπαντός τον αφήνει αναπολόγητο εν Ημέρα Κρίσεως.

No comments:

Post a Comment