Wednesday, April 5, 2017

ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ 2


ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ 

2


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====



ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΩΝ ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
________ 

Ο Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος, ένας από τους επικρατέστερους δελφίνους του Οικουμενικού Θρόνου, λειτούργησε σε ναό της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας κυρίαρχος επίσκοπος της οποίας τυγχάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. O σεβ. Νέας Ιωνίας -ως γνωστόν- είναι ο επικρατέστερος δελφίνος του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. 

Στο συλλείτουργο που έγινε οι δύο δελφίνοι αλληλολιβανίστηκαν και απεκάλυψαν το στενό δεσμό που διατηρούν. Άλλωστε ο Σεβ. Νέας Ιωνίας προσδοκά τσην στήριξη του Φαναρίου όταν έρθει η ώρα της εκλογής Αρχιεπισκόπου στην Εκκλησία της Ελλάδος και ο Σεβ. Προύσσης και το Φανάρι έχουν κάθε λογο να διατηρούν άριστες σχέσεις με τον ούτως ή άλλως οικουμενιστή και Παγκοσμιοσυμβουλίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ. “Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο.”

*****


ΑΡΧΙΜ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ-ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ
_____

Ακολουθεί απόσπασμα από μια πολύ πνευματική ομιλία του Αρχιμανδρίτη Αθανάσιου Παπασταύρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς:

“Η ταπείνωση έχει κόπο, δυσκολίες, σταυρό, πολλές φορές επονείδιστο θάνατο. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Πρέπει να είναι κάποιος αποφασισμένος να πεθάνει για να ταπεινωθεί.

Αυτή είναι η πορεία μας, αυτό είναι το μήνυμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και όλων των αγίων, συνέχισε. Όπως και της τιμωμένης, κατ’ αυτήν την ημέρα, οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Όλοι οι άγιοι κέρδισαν την αιωνιότητα, μέσα από δύσβατα μονοπάτια τα οποία είχαν πάρα πολλές ταλαιπωρίες, βάσανα, θλίψεις, θανάτους φρικτούς ή εκούσιες θυσίες, την προσφορά του εαυτού τους για τον Κύριο, χωρίς να περιμένουν απολύτως τίποτε.

Αυτό έκανε και η αγία Μαρία η Αιγυπτία. Έδωσε υποσχέσεις καρδιάς στον Θεό, για αλλαγή ζωής, με εγγυήτρια της Υπεραγία Θεοτόκο. Και τις τήρησε, εγκαταλείποντας όλα τα εύκολα του κόσμου και έφυγε στην έρημο, όπου έζησε πάνω από σαράντα χρόνια.

Εκεί, μέσα από αγώνες και ταλαιπωρίες, από βαρύτατες νηστείες και ασκήσεις και κυρίως μέσα από την φοβερή πολεμική του διαβόλου, εξαϋλώθηκε. Και η πρώην αμαρτωλή κοπέλα, έγινε ένας άγγελος του Θεού.

Έτσι γίνεται με τους ανθρώπους του Θεού πάντοτε. Τον σταυρό που τους έθεσε ο Θεός για να σηκώσουν, δεν τον αφήνουν και δεν τον εγκαταλείπουν ποτέ. Γιατί ξέρουν ότι αυτός είναι ο σταυρός της σωτηρίας τους.

Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κι εμείς. Φτάνοντας στον δικό μας Γολγοθά, θα σταυρωθούμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Έχουμε όμως την βεβαία ελπίδα, ότι μετά τον σταυρό, έρχεται η Ανάσταση.

Η Μεγάλη Παρασκευή δεν είναι ημέρα τραγική, πόνου και θλίψεως, αλλά ημέρα θριάμβου. Υψώνουμε τον Τίμιο Σταυρό και από τον Σταυρό ανέτειλε το φως.»

Τι κρίμα που ένας τόσο αδιάβλητος κληρικός δεν έχει ακόμη προαχθεί σε επίσκοπο ίσως γιατί είναι αξιοπρεπής και δεν καταδέχεται ποτέ να εκλιπαρήσει για την προαγωγή του, αφού μαθήτευσε παρά τους πόδας του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου, που απέφευγε τα αξιώματα με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Αλλά αυτούς τους κληρικούς δεν πρέπει η Εκκλησία να αναζητά και να χειροτονεί επισκόπους;

*****


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ
__________

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου και η ομοσπονδία καλαθόσφαιρας όρισαν τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη ως μέρες που θα διεξαχθούν σημαντικοί αγώνες.

Το καλό ιστολόγιο “Άγκυρα” μας πληροφορεί ότι καταβάλλεται προσπάθεια από ορισμένους ευλαβείς χριστιανούς να σταλούν μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα στις ομοσπονδίες για να αλλάξουν τις ημερομηνίες των αγώνων για να μη προσβάλλεται το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων.

Υποστηρίζουμε φυσικά την αποστολή μηνυμάτων προς τις ομοσπονδίες, αλλά δεν πιστεύουμε να υπάρξουν γαιδούρια που δεν θα εκκλησιαστούν την Μεγάλη Πέμπτη για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα. Για το Θεό πια! Δεν έχει πάτο ο ξεπεσμός μας; Δεν θα πάνε τη Μεγάλη Πέμπτη στην Ακολουθία των παθών για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο!!! Έλεος!

*****


ΠΟΙΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ;
________

Ανέφεραν τα αγωνιστικά ιστολόγια “Κατάνυξις” και “Κατήχησις” ότι πολύ τους στενοχώρησε η οξεία κριτική που δέχτηκαν επειδή ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ο π. Νικόλαος Μανώλης, ο π. Φώτιος Βεζύνιας και άλλοι πατέρες δεν παρεβρέθηκαν στη Σχισματική Ημερίδα στο Ωραιόκαστρο και κάλεσαν τους οπαδούς τους να πράξουν το ίδιο.

Καθόλου να μη στεναχωρείστε, αγαπητοί φίλοι που διαχειρίζεστε τα δύο αγωνιστικά ιστολόγια “Κατάνυξις” και “Κατήχησις”, επειδή δεχτήκατε οξεία κριτική.

Καταρχήν ήταν φυσικό να ενοχληθούν από τη στάση σας τα τρία σχισματικά ιστολόγια (Ομολογία, Αποτείχιση και Πατερική παράδοση και Παιδαγωγός).

Όσο για την κριτική που δεχτήκατε με σχόλια που αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο “Κατάνυξις” τα περισσότερα από αυτά είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι που έχει τη δική του ατζέντα ή μάλλον την ατζέντα που του υπαγορεύει το Φανάρι, αφού τυγχάνει επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου που αναμένει μάλιστα σύντομα προαγωγή στην Αυστραλία, στη Μεγάλη Βρεττανία ή στην ανάγκη στη Γαλλία, ανάλογα με το ποιος Θρόνος θα κενώσει πρώτος.

No comments:

Post a Comment