Tuesday, March 14, 2017

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ

   
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγου
=====

Σε ομιλία του στην «Ορθόδοξον Ακαδημίαν Κρήτης», κατά την Κυριακήν της Ορθοδοξίας, ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Παναγιώτης Υφαντής, υπό τον τίτλο: «Ορθοδοξία και δεκτική οικουμενικότητα» τόνισε και τα πιο κάτω: «Η Ορθοδοξία δεν περιμένει οι άλλοι χριστιανοί να μεταστραφούν και να γίνουν μέλη της. Επιθυμία της είναι να αγωνιστούν όλοι στις δικές τους εκκλησίες και παραδόσεις ώστε να κατανοήσουν σε βάθος την πληρότητα της αποστολικής πίστης,η οποία ενυπάρχει στην πληρότητα της εκκλησιαστικής ζωής». 

Τα πιο πάνω (που σημειωτέον διατυπώθηκαν σε συσκέψεις του «Π.Σ.Ε.» ήδη από το 1975) έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που πρεσβεύει, πιστεύει και διδάσκει η Εκκλησία. Ο Μέγας Βασίλειος στη Λειτουργία του και συγκεκριμένα στην Ευχή μετά τον Καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων λέγει: “Τους εσκορπισμένους επισυνάγαγε, τους πεπλανημένους επανάγαγε και σύναψον τη Αγία σου Καθολική και Αποστολική Εκκλησία” “τας των αιρέσεων επαναστάσεις ταχέως κατάλυσον τη δυνάμει του Αγίου σου Πνεύματος.” 

Επομένως ο Ελλογιμώτατος ΔΕΝ μας τα λέει καθόλου καλά. Αν ισχύουν οι θέσεις του κ. Καθηγητή σημαίνει ότι λάθος κάνουν οι ιεραπόστολοι που σήμερα αγωνίζονται να εμφυσήσουν τα Ορθόδοξα δόγματα στους Μάγια της Γουατεμάλας που προσφάτως μετεστράφηκαν κατά χιλιάδες στην Ορθοδοξία από τον εκπεσόντα Παπισμό. Αν ισχύουν οι θέσεις του κ. Καθηγητή θα έπρεπε να πούμε στους μετατραφέντες Ουνίτες της Σλοβακίας και της Τσεχίας να επιστρέψουν πάραυτα στον Παπισμό τον όποιο  εγκατέλειψαν τη δεκαετία του 1930 και θα έπρεπε να ισχυριστούμε ότι ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς ενήργησε λανθασμένα επειδή τους στήριξε στα πρώτα τους βήματα για να επανέλθουν στην Ορθοδοξία. 

Ο Ελλογιμώτατος και οι ομόφρονες αυτώ οικουμενιστές, έλυσαν μια κι έξω το πρόβλημα των αιρέσεων μετατρέποντάς τις ακαριαία, οβιδιακώς και εν ριπή οφθαλμού σε «Εκκλησίες»!!! Μήπως δεν είναι αυτή η πίστη των εν Κολυμβαρίω συνελθόντων;

No comments:

Post a Comment