Friday, February 17, 2017

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ


Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αναφέρει Ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

“Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Παρασκευήν, 17ην Φεβρουαρίου 2017, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ' αὐτήν, προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ψήφων κανονικῶν γενομένων ὑπό τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου ἐν τῷ Πανσέπτῳ Πατριαρχικῷ Ναῷ, ὁ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτης κύριος Ἱερόθεος Ζαχαρῆς, Ἡγούμενος τῆς ἐν Ἀστορίᾳ Νέας Ὑόρκης Ἱερᾶς Πατριαρχικῆς καί Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Ὁσίας Εἰρήνης Χρυσοβαλάντου, ἐξελέγη παμψηφεί Ἐπίσκοπος ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Εὐκαρπίας."

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος Ζαχαρής θα μεταβεί σύντομα στη Βασιλεύουσα για το Μήνυμα για την εκλογή του, ενώ η χειροτονία του θα τελεστεί στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας. 

Η είδηση της εκλογής του Θεοφιλέστατου εψηφισμένου Ευκαρπίας δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στην Αστόρια, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής κατάγεται από το Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο Βαληνδρά, ενώ διετέλεσε Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «ΛΥΧΝΟΣ» της Μητρόπολης.

Επίσης, υπηρέτησε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και ως Σχολαρχεύων της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Είναι εντεταγμένος στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Ορους και είναι πνευματικό ανάστημα του Προηγούμενου της Μονής Αρχιμ. Βασιλείου Γοντικάκη.

Διαδέχθηκε στη Μονή Χρυσοβαλάντου το έτος 2013 τον Επίσκοπο Φιλομηλίου Ηλία, ο οποίος υπηρέτησε από τη θέση του ηγουμενεύοντος από τον Δεκέμβριο του 2010.

Οι ευχές μας συνοδεύουν τον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Ευκαρπίας. Η ελπίδα μας είναι ότι, ως ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, θα δίνει μαρτυρία Ορθοδοξίας σε εποχές χαλεπές που οι αιρέσεις -και δη ο Οικουμενισμός- και οι νεωτερισμοί κάνουν θραύση.

No comments:

Post a Comment