Sunday, February 19, 2017

Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ



Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι, μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και ενθουσιασμού, ο π. Νικόλαος Μανώλης ανήγγειλε, σήμερα Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στους ενορίτες του ότι αποτειχίζεται από τον οικείο επίσκοπο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο εξαιτίας διάφορων οικουμενιστικών ενεργειών που προέβη ο Σεβασμιώτατος αλλά προπαντός επειδή προσυπέγραψε τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Από χθες Σάββατο αρχίσαμε να δημοσιεύουμε σε συνέχειες την εκτενή επιστολή του π. Νικόλαου Μανώλη προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Οι εξελίξεις, όμως, μας πρόλαβαν. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε τη δημοσίευση της επιστολής του π. Νικολάου επειδή δεν χάνει την επικαιρότητά της με την εξαγγελία της διακοπής του μνημοσύνου. Αντίθετα με αυτήν κατανοεί κανείς καλύτερα τους λόγους που οδήγησαν τον π. Νικόλαο στην απόφαση να διακόψει το μνημόσυνο του Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

Εξηγήσαμε φορτικά -κατ’ επανάληψη- γιατί κατά την άποψή μας είναι λανθασμένη η απόφαση του σεβαστού μας Γέροντα.

Με την αποτείχιση του π. Νικολάου -αλλά και όποιων κληρικών ακολουθήσουν την ίδια πορεία- οι Οικουμενιστές θα βρουν την ουρανόπεμπτη ευκαιρία να τους καρατομήσουν πνευματικά και να τους οδηγήσουν σε ακοινωνησία με όλη την Εκκλησία.

Προσευχόμαστε εκτενώς προς τον Κύριο να μην επιτρέψει την καθαίρεση του π. Νικολάου και των όποιων άλλων αντιοικουμενιστών κληρικών βαδίσουν την ίδια πορεία.

Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι οι Οικουμενιστές είναι αδίστακτοι και εκφράζουμε το φόβο ότι δεν θα ορρωδήσουν να φτάσουν στα άκρα.

Αλλά πιστεύουμε προπαντός σε Θεό που ανέστη εκ νεκρών. Γι’ αυτό και πιστεύουμε στα θαύματα. Παρακαλούμε γονυπετείς και με δάκρυα στα μάτια τον Χριστό να λαλήσει αγαθά στην καρδία των Οικουμενιστών ώστε να μη συμπεριφερτούν με σκαιότητα έναντι των αντιοικουμενιστών κληρικών που προχώρησαν ή που θα προχωρήσουν σε αποτείχιση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, εκτός από τις αμαρτωλές και ανάξιες προσευχές μας, φτάνουν στο Θρόνο του Κυρίου οι προσευχές ενάρετων ανθρώπων. Μακάρι ο Άγιος Θεός να εισακούσει τις προσευχές τους και να αλλοιώσει την σκληρότητα της καρδίας των Οικουμενιστών.

“The rest is silence” (William Shakespeare, Hamlet).

No comments:

Post a Comment