Monday, February 20, 2017

ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ


ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Θλίβεται, τω όντι, κάποιος μόνο στο άκουσμα της είδησης ότι οι Αγγλικανοί «επίσκοποι» συζητούσαν επί δύο ολόκληρα χρόνια αν ο γάμος είναι γεγονός που συνάπτεται μεταξύ ανδρός και γυναικός! Και να πού κατέληξαν: Στο τέλος του παρελθόντος Ιανουαρίου με  δήλωση του House of Bishops (μετά από ψηφοφορία με 43 ψήφους υπέρ και μία κατά) απεφάνθησαν ότι ο γάμος είναι γεγονός που συνάπτεται μεταξύ ανδρός και γυναικός. 

Όμως η εν λόγω απόφαση στις 17 τρέχοντος απορρίφθηκε από το House of Clergy με 100 ψήφους υπέρ και 93 κατά. Για την υπέρ του ομοφυλοφιλικού κινήματος απόφαση ο Πήτερ Τάτσελ υποστήριξε ότι αυτή αποτελεί “victory for love and equality” ενώ οι συντηρητικοί κύκλοι του Αγγλικανισμού εξέφρασαν μεγάλη απογοήτευση. 

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο House of Laity η δήλωση των Αγγλικανών «επισκόπων» για το ανωτέρω θέμα συγκέντρωσε 106 ψήφους υπέρ και 83 κατά. 

Αυτή και μόνο η συζήτηση στα διάφορα κέντρα εξουσίας στον Αγγλικανισμό δείχνει την κατάσταση που επικρατεί. Πεντακόσια χρόνια μετά το 1517 οι Αγγλικανοί Προτεστάντες, διέγραψαν στην ουσία το SOLA SCRΙPΤURA. Σκεφθείτε μόνο τι αναφέρει ο Απόστολος Παύλος περί γάμου στην προς Εφεσίους Επίστολή του (κέφ. Ε΄ 22-33) και  Α΄Κορ. ζ΄1-9, και περί ομοφυλοφιλίας στην Α΄Κόρ. ς΄ 9-10  και θα φρίξετε. 

Και όμως! Στο Κολυμβάριο οι καταφρονητές αυτοί των θείων Γραφών και του λόγου του Θεού ονομάστηκαν πανηγυρικά «ετερόδοξες Εκκλησίες» και οι εκεί συνελθόντες επιμένουν φορτικά να διαλέγονται ακαταπαύστως μετ’ αυτών. Τη Γραφή οι Αγγλικανοί την έχουν σκαιότατα περιφρονήσει, την Παράδοση την έχουν προ πολλού εξοβελίσει, αποστρέφονται τους Αγίους και τη Θεοτόκο. 

Για ποιο πράγμα, επιτέλους, ατελευτήτως διαλέγονται μετ’ αυτών οι ημέτεροι; Περί του περιβάλλοντος ημάς χώρου;

No comments:

Post a Comment