Monday, February 13, 2017

ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΗΣ “ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ”


ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΗΣ “ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πρόσφατα αναρτήσαμε αξιόλογο άρθρο του κ. Βασίλη Χαραλάμπους που αφορούσε την απαράδεκτη στάση της προσκείμενης προς τη Μονή Βατοπαιδίου “Πεμπτουσίας”, η οποία παραχωρεί τις διαδιχτυακές της στήλες στους οικουμενιστές για να εξυμνήσουν τη Σύνοδο της Κρήτης.

Ο κ. Λυκούργος Νάνης, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, σχολίασε το άρθρο του κ. Χαραλάμπους με τα ακόλουθα δύο κείμενα:

“ΕΥΓΕ, ΜΥΡΙΑΚΙΣ ΕΥΓΕ, στον αξιότιμο κ. Χαραλάμπους για το κριτικό του κείμενο.
Και να ήταν μόνο αυτό, αγαπητέ κε Χαραλάμπους!
Ο εν λόγω ιστότοπος "δάνεισε" τις διαδικτυακές του στήλες προκειμένου να προβληθούν επαίσχυντα και ελεεινά φιλοκαζαντζακικά κείμενα, όπως π.χ. του γνωστού και μη εξαιρετέου "ερωτοθεολόγου" καθηγητή της "θεολογικής" σχολής του ΑΠΘ Χ. Σταμούλη καθώς και της συνεργάτιδός του κας Χατζηαποστόλου.

Επίσης διαβάσαμε και κάποια επίσης απαράδεκτα κείμενα που διέβαλλαν τις ορθόδοξες ιεραποστολικές αδελφότητες με την τεράστια θρησκευτική, εθνική και κοινωνική προσφορά.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω έναν προβληματισμό που σχετίζεται με το θέμα που έχει δημιουργηθεί εξ αφορμής επωνύμων και τεκμηριωμένων, κατά τη γνώμη μου, διαδικτυακών δημοσιευμάτων αναφορικά με διατυπωθείσες ετεροδιδασκαλίες ιδιαιτέρως προβεβλημένου από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και το σχετιζόμενο στενά με αυτή ιστολόγιο ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, κεκοιμημένου μοναχού.

Πότε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα αχοληθεί η προισταμένη εκκλησιαστική αρχή με αυτές αφού η μονή καίτοι έχει προκληθεί πολλάκις άχρι τούδε να αποδοκιμάσει τις προαναφερθείσες ετεροδιδασκαλίες δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάτι τέτοιο;
Λ.Ν.

Στη σημερινή ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ "παρελαύνει" και ο Σ. Γιαγκάζογλου.
Να μη βασκαθούμε!
Λ.Ν.”

Πολύ θλιβερές πληροφορίες που δείχνουν τον κατήφορο που πήρε η Μονή Βατοπαιδίου.

Σας ευχαριστώ κ. Νάνη, όπως και τον κ. Χαραλάμπους, που μας γνωστοποιήσατε το θέμα επειδή δεν παρακολουθώ την “Πεμπτουσία”.

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου, όταν εγκαλείται από παραδοσιακούς πιστούς γιατί τηρεί αυτή τη στάση έναντι των οικουμενιστών, απαντά ότι ο Πατριάρχης επιδιώκει να διαλύσει την αδελφότητά του. Γι’ αυτό κάνει δηλώσεις και ενέργειες φιλοοικουμενιστικές για να αποτρέψει τις πατριαρχικές επιδιώξεις. Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν πράγματι αυτή είναι η πρόθεση του Πατριάρχη. Εκείνο, όμως, που οπωσδήποτε ξέρουμε είναι ότι, ακόμη και αν αληθεύει ο ισχυρισμός του Αγίου Καθηγουμένου, είναι εντελώς ανεπίτρεπτο να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα πίστεως για να μην αντιμετωπίσει η Μονή περιπέτειες εκ μέρους του Πατριάρχη ή οποιουδήποτε άλλου.

Σε κάθε περίπτωση -ευτυχώς για τη Μονή Βατοπαιδίου- σύντομα έρχεται το τέλος της περιπέτειάς της με τα δικαστήρια. Αφού, λοιπόν, σύντομα θα αθωωθεί η Μονή -κάτι που εκ βαθέων ευχόμαστε να συμβεί- αναμένουμε ότι οι φιλοοικουμενιστικές ασχημίες του Γέροντα Εφραίμ και της “Πεμπτουσίας” θα τερματιστούν. Ο Πατριάρχης δεν θα μπορεί να απειλεί πια τη Μονή -αν όντως την απειλεί- αφού η υπόθεσή της θα τελεσιδικήσει. Ως εκ τούτου αναμένουμε ανυπερθέτως η Μονή Βατοπαιδίου να καταστεί φρούριο Ορθοδοξίας και όχι έπαλξη οικουμενισμού.

Όσον αφορά τέλος τις κακοδοξίες του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, στις οποίες αναφέρεται το σχόλιο του κ. Νάνη, κρατώ μικρό καλάθι ότι το Πατριαρχείο θα επιληφθεί του θέματος. Η Μονή, όχι μόνον δεν αποσύρει τα επίμαχα βίντεο στα οποία ο π. Ιωσήφ διδάσκει κακοδοξίες αλλά και συνεχίζει να τον προβάλλει σαν Άγιο και θαυματουργό εξαιτίας της ...ορθοδοξίας της διδασκαλίας του!!!


Δεν τα ξέρει αυτά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κ. Νάνη; Είναι απίστευτος ο βαθμός που ο Παναγιώτατος γνωρίζει το καθετί που συμβαίνει στην Ορθοδοξία. Όσοι τον γνωρίζουν μαρτυρούν ότι πρόκειται για άνθρωπο παροιμιώδους εργατικότητας με απέραντη μνήμη που αρέσκεται να γνωρίζει και να ελέγχει το καθετί που συμβαίνει στην Ορθοδοξία. Επομένως πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει το πλήθος και την έκταση των κακοδοξιών του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού στα βίντεο που προβάλλει η Μονή;

Και αυτά τα ξέρει ο Παναγιώτατος, κ. Νάνη, και τις καταγγελίες της Εκκλησίας της Κύπρου σε βάρος του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού τις έχει στο συρτάρι του αχρησιμοποίητες για δεκαετίες και τη θεομπαιξία του χαμόγελου -γράφε φουσκώματος- από την αιωνιότητα γνωρίζει, όπως δεν του διαφεύγει ότι το μοναστήρι έχει καταστεί κυριολεκτικά κέντρο δημοσίων σχέσεων. Αγιορείτικη Μονή είναι αυτή; Δέστε τη "Ρομφαία" των τελευταίων ημερών για να μάθετε ποιοι επίσκοποι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και δεν ξέρω ποιοι άλλοι πήγαν στο μοναστήρι. Ούτε ο Σεβ. Σύρου Δωρόθεος δεν ασχολείται τόσο πολύ με τις δημόσιες σχέσεις.! 

Και όμως! Ο Παναγιώτατος δεν κάνει απολύτως τίποτε για να μαζέψει τους Βατοπαιδινούς. Έχει προφανώς τους λόγους του. Δυστυχώς... 

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Παναγιώτατο, κ. Νάνη, είναι να κυνηγά αδιάβλητους κληρικούς και μοναχούς που ομολογούν την πίστη τους. Όσο για την εκκοσμίκευση και τις άλλες αθλιότητες της Μονής Βατοπαιδίου δεν κάνει απολύτως τίποτε παρόλον ότι είναι ο μόνος αρμόδιος να βάλει τάξη στις ασχημίες που παρατηρούνται.

No comments:

Post a Comment