Wednesday, February 15, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦ. ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦ. ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Πατερική Παράδοσις”: 

“Ὁ τίτλος τῆς ὁμιλίας «Ἡ Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας» του Θεοφιλέστατου Χριστουπόλεως Μακάριου δὲν ἀνταποκρίνεται στὴν πραγματικότητα, γιατὶ ἡ ὁμιλία αὐτὴ δὲν εἶναι, παρὰ μιὰ ἄθλια ἐπίθεση ἐναντίον ὅσων ἀποκαλύπτουν τὴν δολιότητα τῶν Οἰκουμενιστῶν καὶ τὶς κακοδοξίες ποὺ στὴν Κολυμπάριο Σύνοδο ψηφίστηκαν.

Ὁ κ. Μακάριος –ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ συγκρατήσει τὴν ταραχὴ καὶ τὴν νηφαλιότητά του, ἐπειδὴ κάποιοι τολμοῦν νὰ κριτικάρουν τοὺς Δεσπότες τῆς Συνόδου– ἐξαπολύει ἕναν ὀχετὸ ὕβρεων ἐναντίον ὅσων ἐλέγχουν τὴν Σύνοδο καὶ ὅσων διέκοψαν τὸ Μνημόσυνο τῶν ἀρχηγῶν της. Μεταξὺ ἄλλων γράφει: ὅσοι ἐλέγχουν τὴν Σύνοδο εἶναι «ἐκκλησιαστικὰ πρόσωπα, πού ἀποπνέουν μίσος, μισαλλοδοξία καί ἀπανθρωπιά, χειρίζονται τή δογματική σάν πέτρα γιά λιθοβολισμό», ἐφαρμόζουν μιὰ «μορφῆς πνευματικῆς τρομοκρατίας καὶ ἀγυρτείας» εἶναι «σύχρονοι ἱεροεξεταστές καί συγκεκριμένοι ζηλωτικοί κύκλοι, κληρικοί καί λαϊκοί, ἐκ τῶν ὁποίων οἱ περισσότεροι εἶναι ψυχικά διαταραγμένοι» κ.λπ.

Μὲ ὅσα γράφει ἀποδεικνύει τὴν ταραχὴ τῶν Οἰκουμενιστῶν, ποὺ προσπαθοῦν νὰ ἐκφοβίσουν τοὺς πιστοὺς ποὺ ἀντιδροῦν -κι ἂς βλέπει ὁ κ. Διονύσιος Μακρὴς καλὲς διαθέσεις στοὺς Οἰκουμενιστικοὺς κύκλους καὶ τάχα διάθεση ἐπαναλήψεως τῆς Πανορθοδόξου Συνόδου μὲ …ὀρθόδοξες προοπτικές!

Δυστυχῶς, οἱ αἱρετικοὶ Οἰκουμενιστὲς εἶναι ἀποφασισμένοι γιὰ ὅλα!”

Ορθά όσα λέγει το ιστολόγιο. Το μόνο που πρέπει να διερευνηθεί είναι κατά πόσον είναι ακριβής η πληροφορία του κ. Διονύσιου Μακρή ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συγκαλέσει το 2019 νέα Πανορθόδοξη Σύνοδο για να υπερβεί τα αδιέξοδα της Συνόδου της Κρήτης. Αν η πληροφορία του κ. Μακρή είναι ακριβής αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα του αντιοικουμενιστικού αγώνα εναντίον της Συνόδου της Κρήτης. Αρκεί φυσικά να μπορεί ο κ. Μακρής να στοιχειοθετήσει τον ισχυρισμό του.

Στην ομιλία του Θεοφιλέστατου Χριστουπόλεως Μακαρίου υπάρχουν μεν στοιχεία ορθά αλλά υπάρχει προπαντός -ελλείψει επιχειρήματων- ένας ορυμαγδός ύβρεων εναντίον όσων μάχονται την οικουμενιστική Σύνοδο της Κρήτης. 

Κορυφαίοι ορθόδοξοι θεολόγοι απέδειξαν με ατράνταχτα επιχειρήματα το κακόδοξο των πλείστων αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης.

Αν οι οικουμενιστές είναι σε θέση να αντιτάξουν σοβαρή θεολογική επιχειρηματολογία για να απαντήσουν την αντιρρητική Γραμματεία κατά της Συνόδου της Κρήτης ας το κάνουν. Αν όχι κανένα δεν πείθουν με τις ύβρεις και τις απειλές.

Ο Θεοφιλέστατος Χριστουπόλεως έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει “ψυχικά διαταραγμένους” όσους εναντιώνονται στις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Αλλά, Θεοφιλέστατε, αν οι αρνητές της Συνόδου της Κρήτης είναι όντως ψυχικά διαταραγμένοι -κατά αδήριτη λογική αλληλουχία- σημαίνει ότι έχουν το ακαταλόγιστο των πράξεων τους και ενώπιον Θεού και ενώπιον των ανθρώπων! Τι ευθύνη να ζητήσει κάποιος από ένα ψυχοπαθή;

Σωστά;

Εσείς όμως, Θεοφιλέστατε, και οι άλλοι οικουμενιστές είστε ψυχικά ισορροπημένοι.
Αφού, λοιπόν, είστε ψυχικά ισορροπημένοι σημαίνει ότι έχετε πλήρη ευθύνη των όσων λέγετε και πράττετε!

Σωστά;

Αν, λοιπόν, κάποιοι από σας (δεν λέμε ονόματα, επειδή προσχωρήσαμε στην αίρεση του ονοματοκρυπτισμού) βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Πατριάρχη επειδή αποσκοπούν στην προαγωγή τους σε Αρχιεπίσκοπο Αυτόνομης Εκκλησίας ή σε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας (λέμε τώρα) ή επειδή είναι κληρικοί με αξιόλογη θεολογική παιδεία που τους αρέσει να μεγαλοπιάνονται και να παρουσιάζονται ως θεολογικοί σύμβουλοι του Οικουμενικού Πατριάρχη τότε (ω! τότε! Θεοφιλέστατε) πώς ο Θεός θα σας κρίνει;

Με τα πιο πάνω εκφράζω, φυσικά, την πλήρη απογοήτευσή μου για τη στάση του Θεοφιλέστατου Χριστουπόλεως. Να προσθέσω, πάντως, για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης, ότι ο Θεοφιλέστατος στην πραγματικότητα δεν είναι συνειδητός οικουμενιστής και οπωσδήποτε δεν είναι νεωτεριστής. Δυστυχώς, όμως, οι αθέμιτες φιλοδοξίες οδηγούν ορισμένους -δεν αναφέρομαι μόνον στον Θεοφιλέστατο Χριστουπόλεως- κατά τα άλλα αξιόλογους κληρικούς να βάλουν νερό στο κρασί τους σε θέματα πίστεως. Κάτι που ασφαλώς δεν τους τιμά.

1 comment:

  1. Για να μην σας μένει απορία για την ακρίβεια ή όχι του δημοσιεύματος του κ. Μακρή, για δήθεν Πανορθόδοξη του 2019, σας πληροφορώ ότι η ιστορία ως φαίνεται επαναλαμβάνεται, το ίδιο τέχνασμα χρησιμοποιήθηκε από το Φανάρι μετά τις αντιδράσεις το 1924 για την αλλαγή του Ημερολογίου, ώστε να σταματήσουν οι Αποτειχίσεις, ιδιαίτερα στο Άγιο Όρος και σε μεγάλο βαθμό πέτυχε το τέχνασμα. Είπαν στους Πατέρες που δεν μνημόνευαν, ότι σύντομα θα γίνει Πανορθόδοξη για το θέμα και θα λυθεί, αλλά η Πανορθόδοξη για την Ημερολογιακή- Εορτολογική μεταβολή δεν έγινε ποτέ. Η διαφορά με τότε και τώρα είναι ότι αυτά τα έλεγαν τότε φανερά Αρχιερείς του Φαναρίου, που μετέβησαν σαν Εξαρχία, για την ειρήνευση του Αγίου Όρους, ένώ σήμερα τα λένε καποιοι, σαν φήμες, που πιθανόν διαρρέουν επίτηδες σε δημοσιογράφους. Η μέθοδος ίδια, ο στόχος επίσης ίδιος, να μην γίνουν ή να περιορισθούν στο ελάχιστο οι Αποτειχίσεις, διότι μόνο οι Αποτειχίσεις τους φοβίζουν και τίποτε άλλο, καθώς η Αποτείχιση ισοδυναμεί με έμπρακτη Αποκήρυξη των ιδίων και των έργων τους

    ReplyDelete