Saturday, February 11, 2017

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ


ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, το ακόλουθο απόσπασμα από το ρεπορτάζ του κ. Μάκη Αδαμόπουλου για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος: 

“Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επιχειρούνται πολλές επιπόλαιες μεταβολές επί του θέματος της θρησκευτικής διδαχής...Στην ανάγκη δημιουργίας επιτροπών με την ευθύνη της Ιεράς Συνόδου και τη συμμετοχή των Θεολογικών Σχολών που θα αντιμετωπίζουν καίρια εκκλησιαστικά ζητήματα αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.”

Ορθές, βεβαίως, οι παρατηρήσεις του Μακαριώτατου ότι επιχειρούνται πολλές επιπόλαιες μεταβολές επί του θέματος της θρησκευτικής διδαχής. Θα ήταν, μάλιστα, πιο ακριβής αν έλεγε ότι οι μεταβολές που επιχειρούνται δεν είναι απλά επιπόλαιες αλλά πονηρά σχεδιασμένες για να αλλοιώσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών και να τον μεταβάλουν σε οικουμενιστικό-συγκρητιστικό-θρησκειολογικό. 

Θα ήταν μάλιστα ακόμη πιο ακριβής αν συμπλήρωνε ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται με αιχμή του δόρατος τον μέχρι προ τινος στενό συνεργάτη του Μακαριώτατου και Διευθυντή του περιοδικού “Θεολογία” κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου τον προσφυώς αποκληθέντα "κακό δαίμονα του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών." 

Ελπίζουμε να μην αγνοείτε, Μακαριώτατε, ότι ουδείς πια εμπιστεύεται τις Θεολογικές Σχολές επειδή κατελήφθησαν -κατά το πλείστον- από οικουμενιστές, νεωτεριστές, ΚΑΙΡΟΣκόπους και μεταπατερικούς Καθηγητές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φωτογραφία που προτάσσεται της ανάρτησης ο Μακαριώτατος μιλά για την ανάγκη να δημιουργηθούν επιτροπές με την ευθύνη της Συνόδου της Εκκλησίας για να αντιμετωπιστούν οι επιπόλαιες μεταβολές επί του θέματος της θρησκευτικής διδαχής, ενώ πλαισιώνεται από τους προβεβλημένους οικουμενιστές Καθηγητές Μιλτιάδη Κωνσταντίνου και Θεόδωρο Γιάγκου οι οποίοι -συν τοις άλλοις- είναι μέλη του ΚΑΙΡΟΥ που πρωτοστατεί στην επιβολή πολλών "επιπόλαιων μεταβολών" επί του θέματος της θρησκευτικής διδαχής.

Επομένως εις μάτην αναμένετε, Μακαριώτατε, το πλήρωμα της Εκκλησίας να υποδεχθεί ασμένως την πρότασή σας για δημιουργία επιτροπών με τη συμμετοχή των Θεολογικών Σχολών. 

No comments:

Post a Comment